Parc Astérix

04/26/2002
Vrijdag kwamen we dan rond half vier bij Parc Astérix aan.

Omdat het nog geen weekend en geen vakantietijd was en bovendien een regenachtig weertje was het byzonder rustig in en rond het park. Het was dan ook vrij gemakkelijk te regelen dat we nog dezelfde middag onze seizoenspassen konden afhalen. 240 euro armer liepen we het park binnen.Parc Astérix maakt al direct een gezellige indruk ondanks het minder geslaagde weer. De theming is overal dik in orde, aan alle details wordt gedacht.


Loodvrij hooi en super hooi.

Om er in te komen beginnen we met een ritje op de Riviere d'Ellis, een rustig boottochtje. Als we verder lopen komen we vanzelf bij de hoofdattractie van dit park: Tonnerre de Zeus (#30). Dit is meteen de enige attractie waar we een wachtrij aantreffen en al snel ontdekken we waarom. Deze baan heeft eigenlijk alles: een heerlijke first drop, veel airtime, soepel bochtenwerk, het karakteristieke gehobbel van een houten baan en hij houdt lekker snelheid. Hij gaat en blijft gaan. Geweldig!

Tonnerre is gelegen aan het einde van een wandelpad. Vanaf hier kun je alleen een eindje teruglopen. Daarbij doen we ook een ritje op de Vol D'Icare (#31), een junior steel coaster met korte treintjes acht personen. De meeste treinen draaien leeg in de rondte. Zoals alles hier zijn zowel de baan als de treintjes leuk aangekleed.
Na een stuk door het park te slenteren komen we bij L'Oxygenarium. Ik had hier al zoveel positieve berichten over gehoord, maar de rit is erg kort en weinig spectaculair. Zoals bij alle attracties vandaag konden we direct instappen maar ik zou het ook geen half uur wachten waard hebben gevonden.Zelfs een eenvoudige kiddie coaster als de Trans'Arverne SOS Numérobis is gewoon goed neergezet. Het valt trouwens op dat de wachtrijen heel lang zijn gemaakt maar bijna nooit in zigzag vorm. Daardoor is het weleens moeilijk te zien waar zich de ingang van een attractie bevindt.


Trans'Arverne

Als laatste vandaag doen we de Trace Du Hourra (#32), de bobbaan van Asterix. Een behoorlijk hoge en zeker erg lange baan, waardoor hij een stuk leuker is dan bijvoorbeeld de bob van Europapark, die we later nog zullen doen.