Bellewaerde

05/01/2002
De avond voor Bellewaerde overnachten we in een Novotel in Tourcoing. Deze keer gaat het probleemloos en dit hotel blijkt een van de betere keuzes van deze trip.
Dat we de volgende ochtend in de regen vertrekken zijn we intussen gewend geraakt, het wordt vervolgens een hele zonnige dag in een mooi natuurrijk park. Wel wordt verwacht dat we de auto ergens in het weiland parkeren om daarna een paar kilometer terug naar de ingang te lopen. Aan de openbare weg aan de voorkant parkeren ging makkelijker, en was gratis.

Normaal begin ik met een foto van de ingang maar er werd hier druk gewerkt aan een nieuwe ingang. We komen nu ergens binnen bij de zwiermolen.De eerste attractie die we doen vandaag is de Niagara, en wel in het open bootje, terwijl het nog niet echt heel warm is zo vroeg in de ochtend. De theming van de Niagara is heel compleet, de rit zelf is niet zo bijzonder, wel nat.

Om weer een beetje droog te waaien besluiten we in de Screaming Eagle te gaan, een soort combinatie van space shot en free fall tower. Het is helemaal niet druk, we kunnen direct instappen, terwijl dit een van de top-attracties moet zijn van Bellewaerde. Voor Birgit is dit na Mystery Castle de eerste 'buiten' tower.

Daarna doen we de Octopus waar we met z'n drieen de enigen zijn in de hele attractie.Omdat we er toch naast staan ook maar even de Big Chute geprobeerd, een waterglijbaan. Je kunt van Bellewaerde zeggen wat je wilt maar ik vond het er allemaal goed verzorgt uitzien hoor. Omdat het park in zo'n bosrijke omgeving ligt wel veel bladeren en takjes op de grond maar verder toch zeer netjes. Misschien ook dankzij deze gescheiden afval bakken.We komen aan bij de grote vijver, waar een flinke zwaan om aandacht en eten vraagt. Als je niks te geven hebt probeert ze in broek en schoenen te happen. Zorg dat je vel er niet tussen zit want zo'n zwanenbek is behoorlijk sterk.

Bengal Express mag je eigenlijk niet missen. Ik ben althans nog nooit zo dicht bij leeuwen geweest. De trein moest zelfs even stoppen omdat er een leeuwin met haar poot op de rails lag. Een mooi station trouwens, waar heel wat wachtenden in kunnen staan.

Veel attracties in Bellewaerde hebben met natuur te maken. In de Bengal Rapid River bijvoorbeeld kom je diverse dieren tegen zoals deze Olifanten.Houdini's Magische Huis is een madhouse met weer eens een ander thema. Er zit een aardig verhaal in met een filmpje en wat leuke effecten in de voorshow. De hoofdshow is niet bijzonder, maar ook niet slecht. Wel veel plaats in deze attractie, ik denk dat alle bezoekers van vandaag er in 1 keer in pasten.

Bellewaerde heeft een een gedeelte als dierentuin ingericht. Naast de eerder genoemde leeuwen en tijgers vind je hier ook giraffen, herten, geiten en nog een aantal dieren.Wanneer je de Voodoo River Jungle Mission ook doet kom je ook een colonie flamingo's tegen. Het boottochtje is verder ook best aardig, met een aantal water effecten en redelijke theming.River Splash is eerlijk gezegd een wat saaie Log Flume, dit rit is ook erg kort.
Hierna zijn we op zoek gegaan naar lunch. Dat was nog niet zo eenvoudig want naast friet en hamburgers was er niet zo snel iets te vinden. De Carrousel Self Service zou meer te bieden hebben maar zorg er dan voor hier op tijd te zijn want dit restaurant gaat gewoon dicht 's middags. Ook de buren, een hamburgertent, sluit na een bepaalde tijd.
Uiteindelijk is het toch gelukt om een paar borden spaghetti te bemachtigen die voor ons in de magnetron werden gezet. Da's nou wel weer service he, men is wel bereid iets extra te doen voor haar gasten.

Kids Park is nieuw dit jaar, en ziet er best gezellig uit. De allerkleinsten kunnen zich hier goed vermaken. Erg mooi ook is het bloemenkasteel.

Na het eten zijn we weer teruggelopen richting Boomerang want daar hadden we nog een en ander over geslagen. Na een rondje op de Keverbaan (#46) kwamen we deze steltlopers tegen die graag even wilden poseren. Erg leuk bedacht deze vreemde vogels.Dan de Boomerang (#47), voor zo'n oude Vekoma baan nog heel erg soepel. Zoals bij Tornado in Six Flags Belgium en Super Wirbel in Holidaypark moeten de beugels per coash met een voetpedaal worden geopent. Ook op deze baan is het erg rustig. We kunnen steeds opnieuw instappen, frontseat is soms een ritje of twee wachten. Een fototoestel meenemen is geen probleem, in ieder geval werd er niets gezegd.

Ook leuk is Los Piratas, de enige darkride die het park rijk is. De scenes zijn origineel maar niet heel erg gedetailleerd uitgewerkt. Toch niet overslaan als je eens in Bellewaerde bent.

Daarna zijn we nog in de Dancing Queen geweest maar da's niet veel meer dan een hoge draaimolen. En toen waren we er zo'n beetje doorheen en was het een uur of half vijf. We waren natuurlijk ook al aardig vermoeid na zes dagen pretpark en reizen dus zijn we snel naar huis gereden.

Bellewaerde heeft een paar leuke attracties, niet te wild, echt een uitrust park na zo'n intensieve trip. Geen hele bijzondere attracties, wel erg mooi natuurgebied en de rit tussen de leeuwen is ook zeer speciaal. Ik ben blij dat we er eens zijn geweest maar ik denk niet dat we er dit jaar nog eens zullen terugkeren.

Van de 5 parken die we hebben gedaan vind ik Parc Astérix de mooiste, Europapark de leukste. Dan volgen Phantasialand en Holidaypark en dan komt Bellewaerde.