Flamingo Land

06/16/2004
Deze dag zouden we, na een full english breakfast met bonen, een flink stuk moeten rijden naar Blackpool. De route zou via Kirby Misperton gaan om Flamingoland aan te doen. Flamingoland is een beetje vergelijkbaar met Hellendoorn vind ik, al hebben ze er wel 7 achtbanen van 6 verschillende bouwers.

Het eerste wat je zien wanneer je uit auto stapt is Corkscrew (#144). De ingang ziet er best aardig uit met het logo van het park erbij. Boven de ingang valt direct Terroriser op, een Evolution van Fabbri. Voor mij weer een attractie met een iets te hoog 'op de kop' gehalte.Eenmaal binnen gaan we eerst een stuk door de grote dierentuin die bij het park hoort. Creatures of the Deep is een aardig aquarium. Onderweg zien we al Bullet (#146) en Magnum Force (#145) liggen, maar eerst komen we bij de nieuwste attractie van Flamingoland aan: The Lost River Ride. Lost River is een spillwater met een hele lang aanloop door de dierentuin heen. Hier en daar moet nog wel iets aan de aankleding gedaan worden. De rit zelf is erg leuk en de plons aan het einde erg nat.Inmiddels is Magnum Force gaan draaien en na een speurtocht naar de ingang staan we in de nog lege wachtrij. Het in- en uitladen bij deze Schwarzkopf multilooper gaat nogal langzaam, mede door de vreemde vierpuntsgordels die je aan moet. Het verbaasd me dan ook niet dat er een bordje staat: vanaf hier 90 minuten wachttijd, terwijl de wachtrij helemaal niet zo groot is.Zelfs nu met een halflege trein duurt het nog erg lang voordat we vertrekken. De rit is vervolgens niet onaardig maar vrij intens en ook best ruw. We laten het maar even bij een ritje.

Bullet is voorlopig nog gesloten dus lopen we een stukje verder. De Sky Flyer ziet er niet ze heel aantrekkelijk uit maar Top Gun lijkt wel heel apart. Deze Flight Trainer, naar het schijnt van Intamin, bevat een reeks bakjes met daarin een stuurknuppel om het bakje omhoog, omlaag, linksom en rechtsom te laten draaien. Omhoog en omlaag werkt helaas niet meer maar het is best nog een grappige ervaring.Een ander deel van het park, vlakbij de ingang weer, bevat drie achtbanen. De eerste die we daarvan doen is Corkscrew. Deze baan is wat we van een dergelijke Vekoma kunnen verwachten. Qua schokken valt het trouwens best nog mee maar echt boeiend is het niet. De indoor achtbaan Thunder Mountain is en blijft de hele dag gesloten om onduidelijke reden.De derde achtbaan is een junior coaster van de mij totaal onbekende firma Cavazza Diego. Het treintje is verkleed als draak en legt een eenvoudig parcours van twee ellipsen af. De kleine kinderen hebben een enorme pret en wij hebben het ook best naar ons zinVerder vinden we hier een heuse ouderwetse Twister en de botsauto's. Even verderop komen we op het volgende plein met een zweefmolen in het midden. Ook hebben ze een Waltzer maar helaas gaat hier de operator niet mee om de karretjes rond te tollen (zie Bottons Pleasure Beach). Eigenlijk is dit hele deel van het park een aaneenschakeling van losse attractie zonder enige vorm van theming of beplanting. De enige uitzondering vormt de Summer Holiday Ride, een baan waar autotjes door een sprookjeslanschap gaan. Erg overtuigend ziet dat landschap er niet uit maar het is een poging.Wild Mouse (#147) is er eentje van Maurer Sohne en is prettig om te doen. Voor een muis een soepel baantje. Als we voor de tweede keer een rondje doen komen er net twee parkmascottes uit.

Weer een pleintje verder vinden we een paarden carousel, een froghopper en een vrij tamme space shot. Ook een aantal eettentjes, waaronder American Diner. Die ziet er wel aardig uit maar is gesloten, dus het wordt fish & chips. We passen ons aardig aan aan de eetgewoonten van hetland
De vis blijkt echter moddervet en het is te hopen dat ie de rest van de dag op z'n plaats blijft. Dit is in ieder geval een goede reden om de Tidal Wave even over te slaan. Anders dan z'n naamgenoot in Thorpe Park betreft het hier een Windshear en met Fort Fun nog in het achterhoofd lijkt het verstandig te passen.Tot groot genoegen zien we dat Bullet inmiddels werkt. Snel in de rij gaan staan. Dat blijkt een goed besluit want we staan net 2 tellen en achter ons wordt de rij alweer gesloten. De trein wordt steeds maar half gevuld en zal na ons voor de rest van de dag dicht blijven. Het gaat niet goed met deze toch vrij unieke baan van Schwarzkopf. Het kon weleens het laatste jaar zijn. Erg jammer want het is best een leuke rit. De twee palen gaan steil omhoog en vooral de terugweg achteruit is behoorlijk heftig.Met de kabelbaan gaan we naar het andere eind van het park. Hier vinden we voornamelijk kinderattracties waarvan de meeste er leuk uitzien maar waar verder weer geen aandacht is besteedt aan de verdere aankleding. De elektrische achtbaan maakt een goede kans op de titel voor kleinste achtbaan. Wij zijn helaas te groot voor de kleinste achtbaan.Aan deze kant van het park ook weer heel veel dieren waaronder natuurlijk de flamingo's. Terug bij de ingang vinden we nog een Tri-Star zoals de Sherwood Revenge in SFH en een UFO. Ik was nooit eerder een UFO tegengekomen dus maar even uitgeprobeerd. Ik moet zeggen dat het toch wel iets anders is dan een Round-Up al was het maar omdat deze praktisch vertikaal gaat staan.Rond 4 uur hebben we echt het gevoel alles wat we wilde doen gedaan te hebben en dat kwam goed uit want het was nog een aardige rit naar Blackpool. Flamingoland heeft niet echt overtuigd. Er staan een paar redelijke achtbanen waarvan ik er eigenlijk maar 1 echt leuk vond en die draaide maar heel even. Er is weinig sfeer en te weinig aankleding buiten het dierentuin gedeelte om. Leuk om een keer gezien te hebben maar niet meer dan dat.

Morgen een park waar ik lang naar uit heb gekeken: Blackpool Pleasure Beach!