Walt Disney World - Disney's Animal Kingdom

08/17/2005
Het eerste attractiepark staat op het programma voor vandaag. We gaan naar Disney's Animal Kingdom om een beetje rustig te beginnen. Disney ligt op slechts 2 mijl rijden vanaf het hotel, maar het terrein is zo ontzettend groot dat het nog 15 minuten rijden is voordat we de enorme parkeerplaats opdraaien. Het ziet er nog niet al te druk uit en het blijft in het park inderdaad de hele dag rustig. Wel is het 's morgen al meteen weer 35 graden als we door de tram van de parkeerplaats naar de ingang worden gereden.


Een van de eerste dingen die opvallen als we Animal Kingdom binnenkomen is the Tree of Life. In deze boom zijn honderden dieren uitgebeeld maar ook van een afstand ziet hij er indrukwekkend uit. Andere dingen die opvallen is hoe schoon het hier is en hoe alles 'klopt'. Het plaatje is overal gewoon compleet. Verder is het personeel erg vriendelijk en behulpzaam. Een verademing als je voor de vakantie een paar franse parken hebt gezien.


Al na een kwartiertje is het in de zon niet meer vol te houden en vluchten we het eerste winkeltje in wat we tegenkomen. Alle winkels zijn voorzien van airconditioning en zo komen we snel weer op adem. De Disney spulletjes hier zien er erg aantrekkelijk uit. Van Belle en het beest staat een hele vitrine met alle figuurtjes uit de film. Ook van andere bekende Disney figuren zijn beelden van 50 cm hoog voor zo'n $150. Maarja, hoe krijgen we dat mee naar huis?


Dan toch maar verder naar the Tree of Life, waar de eerste attractie zich bevindt: It's Tough to be a Bug. De wachttijd is slechts 10 minuten dus een FastPass is niet nodig. Deze 3D film is bijzonder mooi gemaakt met allemaal leuke beeld-, geluid-, geur- en andere effecten. De uitvoering van de film is helemaal perfect, al zitten er volgens Disney nog wel wat bugs in :o)


In het Asia gedeelte vinden we vervolgens Kali Rapid River. Omdat het zo warm is verwachten we hier eigenlijk een wachtrij van uren maar het bord geeft 40 minuten aan. De wachtrij zelf is overdekt en voorzien van ventilatoren zodat het goed uit te houden is. Als we na 40 minuten in de grote boot kunnen instappen blijkt er in het midden keurig een afsluitbare opbergruimte voor tassen en dergelijke. Dat is ook wel nodig want de rit is op bepaalde plaatsen drijfnat. Het frist lekker op als je zo'n golf over je uitgestort krijgt.


Onderweg naar Dinoland zien we dat er al aardig wat mensen verzameld zijn voor de Tarzan Rocks show. We besluiten ook maar te wachten tot de show gaat beginnen en daar hebben we geen spijt van gekregen. De show houdt er een vlot tempo in en boeit van openingsscene tot slot. In vergelijking met Disneyland Parijs toch wel een stuk betere show waarin live muziek wordt gemaakt en gezongen. Alleen dan wel op een iets overdreven volume.


In Dinoland vinden we twee grote attracties. De eerste is Primevil Whirl, een dubbele spinning mouse achtbaan. Op zich niet een heel bijzondere baan maar wel weer helemaal op de Disney manier aangekleed. De wagentjes zijn vermomd als time machines waarin 4 personen kunnen plaatsnemen.


De andere attractie is Dinosaur. Ook hier staat een wachttijd van slechts 10 minuten aangegeven maar wachten hoeven we eigenlijk helemaal niet. De wandeling door het gebouw is door de aanwezige airconditioning zeer prettig. De rit zelf valt een beetje tegen. De wagen waar we in plaatsnemen schudt flink heen en weer in het donker en af en toe zien we iets van een stilstaande dino. Hier hadden we toch iets meer van verwacht.


Vanaf Dinoland steken we het hele park over om naar Afrika te gaan. Inmiddels zijn we al wat aan de warmte gewend, het is ook zaak om te blijven drinken. In Afrika doen we de Kilamanjaro Safari. Volgens onze chauffeuse hebben we wat weinig bagage voor de safari van twee weken. De tocht voert uiteindelijk langs een hele reeks van Afrikaanse dieren die er allemaal goed verzorgt uitzien. Als je niet beter wist waande je je echt in Afrika alleen heb je daar waarschijnlijk echt twee weken nodig om te zien wat we nu te zien krijgen.


Tenslotte lopen we door de Pangani Forest Exploration Trail. Een wandeling door de Afrikaanse jungle waar we oog in oog komen te staan met diverse exotische dieren, waaronder gorilla's, stokstaartjes en een nijlpaard.


Het is bijna 5 uur en het park gaat sluiten. Onderweg naar de uitgang komen we nog het staartje van de parade tegen en dan is het echt afgelopen.

Op voorhand leek Animal Kingdom niet het meest spannende van de Disney parken maar het heeft zeker een erg goede indruk achter gelaten. Dat belooft nog wat voor de andere parken. Mede door de temperatuur waren we aan het eind van de dag flink uitgeput, maar we hebben toch alle grote attracties op het gemak kunnen doen.

Morgen is het de beurt aan de eerste van de twee Disney waterparken. Kijken of we ons ook daar een hele dag kunnen vermaken.