Universal Studios Florida

08/19/2005
Het is al bijna 12 uur als we het enorme garagecomplex van Universal oprijden. De parkeergelegenheid bedient beide Universal parken en hoewel ik niet geloof dat alle garages al vol staan komen we in de achterste garage 'Jaws' terecht. Het is daar vandaan zo'n 15 minuten lopen naar de ingang van de parken. Voordat je een park binnegaat komen we nog door CityWalk, een soort Downtown Disney maar dan van Universal.De eerste attractie die we tegenkomen is Shrek 4D en dit blijkt een hele fraaie uitwerking van een 3D film met grappige effecten. Bij de voorshow wordt alle 'gevangenen' op een speelse manier verteld wat de regeltjes zijn.
Als we even op de kaart kijken zien we dat bijna alle attracties hier een Universal Express (FastPass) ingang kennen. Na Shrek besluiten we dan ook om Express pasjes te kopen zodat we alles vlot kunnen doen.


Met de vers aangeschafte Express Plus pasjes gaan we langs Jimmy Neutron, een simulator met een vrij dun verhaal, maar wel aardig.
Daarna komen we dan bij Twister. Na een zeer fraai aangeklede wachtruimte, een totaal verwoeste schuur waar o.a. een auto door het dak steekt, komen we zonder verdere aankondiging midden in een orkaangebied terecht. Een attractie vergelijkbaar met Templo del Fuego en Armageddon, en vreselijk goed.


The Mummy is nieuw in Universal Studios en ziet er bij aankomst van de attractie al meteen indrukwekkend uit. Rugtassen mogen niet mee maar Universal voorziet in gratis kluisjes die je door middel van een vingerafdruk weer kunt openen. Goed geregeld hoor!
De baan zelf is prachtig gemaakt, gaat achteruit en vooruit, maar gaat nergens echt heel hard. Ik wil niet alle effecten te verklappen, maar er wordt echt een hele spektaculaire rit neergezet.


Beetlejuice Graveyard Revue begint pas over een uur dus door naar Earthquake. Die Express pasjes werken prima, we zijn meteen weer aan de beurt. Met Earthquake zitten we in de metro en na vertrek is het bij de eerstvolgende halte al mis. De grond begint te daveren en de trein zwaait vervaarlijk heen en weer. Natuurlijk breekt er brand uit, schuiven er vrachtwagens naar binnen en breekt er een waterleiding open. Valt niet mee hoor zo'n aardbeving :o)


Als we weer buiten komen rommelt het nog na. Erg realistische geluidseffecten hier hoor. En dan breekt het los, onze eerste tropische onweersbui. Snel lopen we de Beetlejuice show in want die gaat over een kwartier beginnen. De mensen aan de buitenkant van de tribune worden al nat en als het nog harder gaat waaien regent het ook op het podium. Show afgelast. We mogen wel blijven zitten maar nat worden is met deze temperatuur geen straf, dus we lopen door.


Jaws is ook gesloten vanwege het onweer dus gaan we door de regen verder naar Men In Black waar we aliens mogen afknallen. Lang leve de Express passen, we kunnen direct instappen. Ongelovelijk wat ze van deze attractie hebben weten te maken. Na een stukje training sectie begint het echte werk en komen we langs aliens in soorten en maten. Hoewel het niet altijd duidelijk is waar we op moeten schieten is het een erg leuke rit. We spelen tegen de mensen in het wagentje op de paralelle track ... en gewonnen natuurlijk :o)


Nog altijd regen als we langs Back to the Future lopen. Deze simulator is helaas gesloten wegens 'technical difficulties' en ook Jaws draait nog altijd niet.

We halen nog maar wat flessen water want de buitenkant wordt wel goed nat zo, maar we mogen ook de binnenkant niet verwaarlozen.


Bij E.T. staat een aardige rij, zelfs met Express pas. Om onduidelijke reden moeten we allemaal een E.T. passport ophalen en daarbij moeten ze van iedereen de voornaam hebben. 20 meter verderop leveren we de passports weer in en mogen we instappen. Of eigenlijk opstappen want de wagentjes bestaan uit reeksen fietsen. We moeten E.T. helpen om z'n planeet te redden. Een rit die veel weg heeft van Droomvlucht, waarbij we eerst aan de politie ontsnappen en dan over E.T. planeet rondfietsen.


De Universal Horror Make-Up Show draait niet en ook Terminator II heeft last van een stroomstoring. Volgens de meneer aan de ingang zijn er nog zo'n 5 of 6 attracties die het wel doen, dus eigenlijk zijn we dan klaar voor vandaag. Bij de guest services vertel ik dat we dure Express passen hebben gekocht en daar nu niets meer mee kunnen. Omdat we niet weten of en wanneer we hier nog eens terugkomen krijgen we het hele bedrag van de Express passen terug.


Het is bijna 7 uur en inmiddels weer droog. We hebben een reservering bij het Nascar Cafe in de CityWalk. Beneden is de bar en boven bevindt zich het restaurant en alles is binnen en buiten gethemed volgens de Nascar racing. Er hangen zelfs 2 complete Nascar wagens boven de tafels. Er is een gevarieerd menu en de bediening is natuurlijk overdreven vriendelijk en geinteresseerd. De Smoky Barbeque Ribs zijn aan te bevelen hoor.

Na het eten hebben we nog een uurtje om te kijken of de attracties weer zijn hersteld. Terminator II is nog altijd out of service, dus daar zullen we nog eens voor moeten terugkomen. Het park ziet er in de avond wel prachtig uit. Jaws is inmiddels wel weer actief en dus gaan we voor 20 minuten aanschuiven in de rij. De boottocht is erg kort maar toch zien we kans om drie keer Jaws te zien opduiken. Het enthausiastme waarmee het geheel gebracht wordt is dan wel weer erg leuk om mee te maken.


Ook Back to the Future werkt weer en er is geen wachtrij. Het verhaal steekt hier erg goed in elkaar. Al tijdens het wachten worden we geconfronteerd met Biff die de boel wil saboteren, uiteraard om er zelf beter van te worden. Als doc Brown opgesloten raakt mogen wij de boel weer zien te redden. In een achtpersoons DeLorean zetten we de achtervolging in op een losgeslagen Biff.


Tenslotte doen we een laatste keer Twister, omdat ie zo geweldig indrukwekkend is.

Na een wandeling van een kwartier terug naar de auto rijden we lekker met open dak weer trug naar het hotel. Zo 's avonds is het pas echt een fijne temperatuur.