Walt Disney World - Disney's Hollywood Studios

08/21/2005
We staan wat vroeger op vandaag en gaan eens ontbijten bij Ponderosa. Er zitten 5 Ponderosa's in de buurt en twee zelfs in onze straat. Het principe is eenvoudig: voor $3.99 is het onbeperkt gebruik maken van het buffet en voor nog eens $1.99 kunnen we drinken inclusief refills. Het aanbod aan eten is overweldigend en we nemen dan ook allemaal veel teveel. De brownies moeten dan maar mee voor in het park.


Bij de Disney Studios aangekomen weten we inmiddels hoe het werkt. De parkeerplaats is enorm maar er rijden wagentjes heen en weer naar de ingang. Het is alleen zaak te onthouden waar de auto staat. Vervolgens staat voor de ingang beveiliging en worden alle tassen en rugzakken doorzocht. Zelfs de fototasjes moeten open. Daarna komen we bij de echte ingang en moeten we naast de toegangskaartjes ook vingerafdrukken gebruiken om binnen te komen. Het lijkt overdreven maar het werkt prima.


We zijn weer eens niet de enigen in het park maar echt druk is het ook niet. Voor Rock 'n' Roller Coaster (#209) staat een rij van 40 minuten. We besluiten een FastPass te halen en ondertussen naar de show van Belle en het Beest te gaan kijken. De show is best goed maar het verhaal wordt er als een speer doorgejaagd. Voordat we goed en wel door hebben wat er gebeurt is Belle gast op het kasteel en twee tellen later is ze verliefd op het beest. Het hele verhaal is in 20 minuten weer afgelopen.


Terug naar Rock 'n' Roller Coaster met de imposante ingang. De achtbaan maakt aan de buitenkant al meer indruk dan z'n broertje in Parijs en de rit zelf is ook stukken leuker. Waar het precies aan ligt weet ik eigenlijk niet maar de baan lijkt vele malen soepeler ook en de verkeersborden langs de baan maken hem helemaal af. Echt een aanrader. Zelfs Hellen, die niet zo dol is op 'over de kop' achtbanen vond deze erg goed.


Verder naar the Little Mermaid. Deze show/atrractie is een combinatie van poppenspel in blacklight, zang en acteren van Ariel en een film met lasereffecten. Het geheel is goed op elkaar afgestemd al gaat ook hier het verhaal er in sneltreinvaart doorheen.


We hebben FastPasses ook voor the Hollywood Tower of Terror. Maar omdat de wachttijd slechts 20 minuten bedraagt kunnen we hem nog eens doen voordat we de pasjes gebruiken. Van deze Twilight Zone attractie hadden we wel een idee wat het moest zijn maar hebben we bewust niet alle details van te voren gevraagd. Zo bleef het een erg goede verrassende rit. Volgens mij uniek in de wereld en absoluut een must-do voor iedereen als je in Disney World bent.


Star Tours is exact hetzelfde als de gelijknamige simulator in Disneyland Parijs. De meeste van ons zijn niet zo weg van simulatoren, dus ik heb de rit maar een keer alleen gemaakt. Op zich wel aardig maar niet zo spectaculair.


Wel erg leuk is Muppet Vision 3D. In deze 3D film demonstreren de Muppets de mogelijkheden van de 3D film. Met Swedish Chef aan de projector is het natuurlijk een kwestie van afwachten tot het fout gaat. Het commentaar van de twee oudjes vanaf het balkon is helemaal geweldig.


Even later komen we de halve cast van Toy Story tegen. Woody is en en Jesse wordt ook graag op de foto gezet. Buzz Lightyear en de soldaat zijn er ook bij. Het duurt even voordat we allemaal met de characters op de foto zijn geweest maar de helden van Toy Story zijn geduldig.
Daarna ga ik in de rij aanschuiven voor de stuntshow Lights, Motors, Action. Dezelfde show die we in Parijs ook al gezien hebben.


Hellen, Stephanie en Birgit doen de Studio Tram tour, die dan wel een heel stuk uitgebreider is dan de Parijse versie, al was het alleen al door de rondleiding vooraf.
Tenslotte slaan we nog wat spulletjes voor in de kerstboom in. Er is hiier een winkeltje wat het hele jaar door kerstballen en dergelijke verkoopt, uiteraard in Disney stijl. De piek met Tinkerbel ziet er prachtig uit maar is waarschijnlijk alleen geschikt voor Amerikaanse kerstbomen.


Voor morgen staat Wet 'n' Wild op de planning maar omdat we vandaag Fantasmic, de afsluitende vuurwerkshow, hebben gemist en ook in Universal Studios nog dingen moeten doen, zal het schema waarschijnlijk worden aangepast.