WonderWorks Orlando

08/24/2005
Halverwege de trip hadden we een tweede \'vrije\' dag gepland en we hebben dan ook aardig uitgeslapen. Behalve attractieparken heeft Orlando nog veel meer vermaak te bieden. Zo zijn er minigolf banen, windtunnels om te skydiven, thema-diner shows en een aantal doe-musea. Vandaag zijn we bij Wonderworks terecht gekomen: een plaats waar allerlei semi-wetenschappelijke zaken worden gedemonstreerd. Het gebouw zelf ziet er al interessant uit.

Er zijn verschillende grote ruimtes met per ruimte attracties die min of meer bij elkaar horen. De eerste ruimte heeft te maken met natuurverschijnselen. Zo kunnen we een aardbeving meemaken, wordt met zwaartekracht gespeeld en komen we in een mini-orkaan terecht. Wel met een brilletje op natuurlijk, er zou iets in je oog kunnen waaien. Er staat inderdaad een stevige bries in de windtunnel, hoewel de wind slechts zo\'n 100 km/u gaat. Een volwassen orkaan doet wel 250 km/u.

De eerste ruimte is \'thumbs up\' :o)

Ruimte twee heeft te maken met sport en spel. In een flinke muur met uitstekende pennetjes kun je je silhouet achterlaten. Altijd leuk. Welke bekende themeparker staat hier in de muur afgedrukt?

Met grote hoepels kun je tunnels van zeepsop maken. Er is een spel waarbij je voor een blauwe wand staat en in een voetbalspel voor keeper moet spelen.

Wat het ook erg goed doet zijn truukjes om de hersenen om de tuin te leiden, zoals iets natekenen in spiegelbeeld. Of spelletjes om je reactietijd te meten.

Er is ook een spijkerbed waarbij je eerst op een plexiglas plaat ligt waarna je door de spijkers omhoog wordt getild. De spijkers zijn echt goed scherp en de belevenis is niet geheel pijnloos. Maar wel spannend natuurlijk.

In de Control Room is het thema space en thrills. De attractie die het meest in het oog springt is Wonder Coaster: een achtbaan simulator waarbij je zelf vooraf het parcours samenstelt. De capsule gaat alle richtingen op en maakt heuse loops.
Verder zijn er twee F18 vluchtsimulatoren, een space shuttle landings simulator en een model van de Mercury capsule op ware grootte. Wanneer je 10 minuten op je rug in de capsule ligt krijg je wel respect voor de eerste astronauten die daar dagen in doorbrachten.Old Town

08/24/2005