Luna Park Coney Island

05/27/2006
Vandaag vroeg op om rond 9 uur bij Schiphol te zijn. Het bleek erg rustig te zijn op de weg dus dat werd al een half uurtje eerder. Wachten, wachten op het vliegveld om uiteindelijk in het vliegtuig ook niet veel anders te doen dan wachten. De vlucht verliep verder zonder bijzonderheden en een kwartierje later dan gepland stond ik dan op JFK airport. Op terminal 2 dan wel te verstaan terwijl de rest van de ECC'ers op terminal 7 zouden aankomen. Gelukkig viel de rij bij immigration reuze mee en na het ophalen van de koffer, door de douane, rennen naar de shuttle kwam ik twee minuten voor vertrek op de juiste plek aan. Nu bleek een van de vluchten uit Engeland ook flink vertraagd dus al dat geren bleek helemaal niet nodig.

Maar goed, met de bus (een uurtje later) dan op weg naar Coney Island. Coney Island heeft iets weg van en bestaat feitelijk uit Astroland en Deno's Whonder Wheel Amusement Park. Voor beide parken krijgen we armbandjes voor de rides. De eigenaar van Cyclone (#245) staat ons, met de nodige pers, al op te wachten. Eerst dus maar een rondje in deze beroemde woodie uit 1937. De rit is verrassend goed: stijle drops, hoge snelheid door de bochten en lang niet zo ruw als door sommigen beschreven. Een tweede ritje blijkt alweer een stuk minder soepel. De beleving hangt kennelijk sterk af van de plaats in de trein. Aan het einde van de dag heb ik nog twee ritten gedaan, een bankje voor de achterste rij. Dit zijn duidelijk de beste plaatsen: veel airtime, lekker wild maar niet pijnlijk ruw.

Astroland biedt verder een verzameling attracties uit de oude doos, waaronder een Scrambler en een Tilt-A-Whirl, en vele eetgelegenheden. Er staan op Coney Island nog drie andere kleine achtbaantjes waarvan je er als volwassene twee van kunt doen. Bij Astroland hoort een Pinfari Big Apple (#246) met een draaischijf in het station. Volgens de eigenaar is er nog slechts 1 ander exemplaar van, en wel in Denemarken (Karolinelund).

Dan zijn er nog wat foto's:

Deno's Wonder Wheel Amusement Park

05/27/2006
Highlight van Deno's Whonder Wheel Amusement Park is uiteraard het Wonder Wheel. Wonder Wheel is nog best een spannende attractie wanneer je in een normaal reuzenrad al hoogtevrees hebt. Bij deze versie bewegen de bakjes nog over een ingenieus railsysteem.

Deno's kent ook een achtbaan. Deze heet Sea Serpent (#247) en enigzins te vergelijken met Wok's Waanzin Drako in Walibi Holland. In Deno's staat verder nog een Zipper. Helaas heb ik deze niet kunnen doen vandaag want het lijkt me een hele aparte ervaring. Wellicht komen we verder in de trip nog een exemplaar tegen.