Lake Compounce

05/29/2006
Lake Compounce is een kleiner park aan het gelijknamige meer in Connecticut. Het parkje heeft vooral bekendheid gekregen vanwege de houten achtbaan Boulder Dash (#257), gebouwd tegen de rotswand van een berg. Boulder Dash ziet er behoorlijk indukwekkend uit. Voor zover de baan te zien is vanuit het park dan want het grootste gedeelte is verscholen achter de bomen. De rit is waanzinnig snel met een groot aantal bescheiden heuvels waardoor overal flinke airtime te beleven is. Helaas is de rit ook vrij ruw waardoor het op bepaalde plaatsen (iedere achterste bank van een coach) nogal een pijnlijke ervaring is. Een ERT op Boulder Dash levert dan ook snel een vrijwel lege trein op. Frontseat is het echter een ontzettend goede coaster.

De tweede houten achtbaan Wildcat (#258) is niet slecht maar heeft vooral op het eerste gedeelte van de rit ook een aantal minder plezierige punten. Voor een baan uit 1927 toch nog een aardige rit.

Ook hier vinden we weer een Vekoma Boomerang coaster en Zoomerang (#259) is nog een soepel exemplaar ook. Lake Compounce heeft verder een aardige verzameling klassieke en nieuwe attracties. Onder de nieuwe attracties vinden we ook een S&S swing ride. Het blijft een indrukwekkend gezicht dat de schommel na drie slagen al het hoogste punt heeft bereikt. Een erg natte rapid river en log flume ontbreken hier ook niet.

Een van de klassieke attracties hier is de Flying Scooters, een soort zweefmolen waarbij je met een roer aan de voorkant de rit kunt beinvloeden. Tenslotte is er een Kiddie Coaster (#260) waar we als achtbanenclub ook meer dan welkom zijn.

Wij gaan het park al om 2 uur 's middags uit om naar het volgende park te gaan. Het park stroomt dan nog vol met publiek, voornamelijk voor het waterpark want het is nog altijd erg warm.


Boulder Dash, the Mountain Coaster.


Boulder Dash verdwijnt het bos in.


Over de first drop en langs het station.


Wildcat, geen katje om zonder handschoenen aan te pakken.


Het oudste amusementspark van Amerika? Het zou kunnen.


Er wordt in ieder geval een 160 jarig bestaan gevierd.


S&S Swing Ride.


Er rijdt een trolley langs een stuk van het meer naar de rapid river en onze lunchplek. Ongeveer 200 meter.


Wildcat raast nog eens voorbij. Frontseat is aan te bevelen.


Twister is een apart soort molen waarbij men in een kooi zit.


American Flyers, een klassieke Flying Scooter attractie.


Zoomerang the Boomerang!


Achtbaaaaan!


Aardigheidje: de frisdrank is hier gratis! Gratis is goed he.

Clementon Park

05/29/2006
Clementon Amusement Park is een klein parkje in een wat minder gedeelde van New Jersey. Naast de gebruikelijke rides heeft Clementon een klassieke houten achtbaan van Philadelphia Toboggan Company uit 1919. Jack Rabbit is helaas vanaf 2003 al niet meer in gebruik.

Wel is er in 2004 een nieuwe houten achtbaan met de welluidende naam J2 Hell Cat (#261) neergezet. Hoewel deze houten baan op stalen frame best aan de ruwe kant is, is het best een prettige wilde rit. Goed voor minimaal 7 rondjes tijdens onze ERT.


J2 raast voorbij in Clementon Lake.


J2 vanuit het reuzenrad.