Dorney Park & Wildwater Kingdom

05/31/2006
Bij Dorney krijgen we een Cedar Fair seasonpass, ook goed voor Geauga Lake en Cedar Point verderop. Vroeg aanwezig zijn dus om alles geregeld te krijgen. Daarna meteen een ERT op Hydra the Revenge (#272). Hydra is een aardige coaster, met een inversie voor de lifthill waarin je in de beugels hangt, maar springt er wat mij betreft niet bovenuit. Dit is eigenlijk maar traag en futloos.

De ERT op Steel Force (#273) daarna is mij beter bevallen. Hoewel er niet bijzonder veel airtime in de baan zit is dit toch een leuke rit, niet schokkerig, een mooie hoge first drop en een helix waar flink snelheid wordt opgebouwd. En het is de eerste baan van Morgan die ik ooit gedaan heb.

Ook Dorney heeft weer een groot aantal achtbanen. Zo vinden we ook Laser (#274), een Schwarzkopf Looping coaster met dubbelle loop en bijbehorende Schwarzkopf geuren. Voor zijn leeftijd een soepele baan en een erg plezierige rit. Zeker een aanrader dus.

Even verderop staat Thunderhawk (#275), de witte houten achtbaan uit 1923. Thunderhawk is een prima achtbaan met slechts een paar puntjes waar het wat ruwer gaat. Goede snelheid en goede airtime achterin.

De achtbaan waarvoor je echt naar Dorney zou moeten is echter Talon (#277), een B&M inverted coaster. De layout is origineel en goed uitgedacht en de rit is heerlijk soepel als een B&M moet zijn. De rechterbocht en linkerbocht achter elkaar bovenin zijn super en worden snel uitgevoerd en daarna volgt nog eens een flinke drop. De 270 graden bocht aan het einde zorgt nog eens voor de nodige g's. Talon komt in mijn persoonlijke top 5 hoor.

Verder heb ik nog een standaard muis en een Zierer baantje gedaan en een paar leuke nostalgische attracties zoals een Whip en een Swing Around. Al met al een prima dag in Dorney.


's Morgens vroeg uit de veren voor een season pass.


Hydra, the Revenge.


De first drop van Steel Force.


Laser is een prima Schwartzkopf baan.
Thunderhawk doet al zo'n jaar of 80 mee maar is nog steeds heel goed te rijden.
Camp Snoopy biedt een groot aantal kinderattracties waaronden Woodstock's Express (#276), een kiddie coaster.


Wild Mouse (#278)


Op weg naar de beste achtbaan van het park.


Het is trouwens lekker warm: 34 graden.


Tot ziens Talon. Tot ziens Dorney.


Als verrassing gingen we nog langs Philedelphia Toboggan Company (PTC) langs. PTC maakt nu alleen nog maar treinen voor achtbanen en ze onderhouden deze. Het bedrijf bestaat slechts uit 10 man en vrijwel alles wordt in de 'fabriek' zelf gemaakt en gedraaid. Na het stellen van enkele vragen konden we binnen alles bekijken.


Gotta love PTC.


De blauwe trein van J2 (Clementon) in onderdelen uit elkaar.


Dingen.


Alles netjes gesorteerd hoor bij PTC.

Ik heb nog veel meer foto's van binnen bij PTC maar die kan ik allemaal niet posten he. Morgen Knoebels.