Dutch Wonderland

06/02/2006
Het weer was vandaag een stuk minder en gelukkig ook eens wat minder warm nu. Als verrassingspark werden we 's morgens voor openingstijd bij Dutch Wonderland gedropt voor een ERT op de beide achtbanen daar. Nog voordat het park voor het publiek open ging waren we er al weer weg.

Dutch Wonderland heeft een junior houten achtbaan Sky Princess Kingdom Coaster (#282) in de opvallende kleuren blauw en paars, een kinderachtbaantje en een hele reekse kleinere attracties voor de hele kleine en iets oudere kinderen. Het hele park is gethemed naar ridders en prinsessen en dat hebben ze best aardig gedaan. Het park ligt in Amish gebied en dat wordt overal ook zeer duidelijk gemaakt. Zo hebben ze hier in de buurt heel bijzondere plaatsnamen en daarvan zijn dan weer allerlei souvenirs te vinden.


Dutch Wonderland!


De Sky Princess is een opvallende houten achtbaan. Het rijdt niet slecht maar ook niet erg hard.
Joust (#283) draait letterlijk om een ridder en om een steekspel.

Hersheypark

06/02/2006
Vooraf had ik geen idee wat van Hersheypark te verwachten en eigenlijk weet ik het nog steeds niet goed te plaatsen. Het is een gezellig familiepark maar er staan ook een paar kanjers van achtbanen en thrillrides. Hersheypark mikt op kinderen van 4 tot 80 denk ik want er is voor iedereen wel iets te vinden.

De theming is niet over overweldigend maar het is ook niet eenvoudig om al dat hout en staal te verbergen.


Hershey is natuurlijk bekend van de chocolade.


Een van de grote achtbanen hier is Wildcat (#284) en die doet haar naam wel eer aan. Het is een wilde doordraver maar zeker geen onplezierige rit.
Trailblazer (#286) is een Arrow minetrain coaster en valt voor een Arrow goed te doen.


Storm Runner (#287) is tot nu toe de leukste launch coaster waar ik in heb gezeten. Na de tophat volgen nog een paar erg goede elementen. De rit is echter nog steeds (te) kort en de wachtrij te lang. Storm Runner heeft vandaag ook erg veel storing, al dan niet aan het weer gerelateerd.
The Comet (#288), een klassieker met een verrassende layout. Het begint als een twister en maakt dan ineens een uitstapje als een out and back. De golvende baan gaat over een rivier en is prettig in de omgang.
Sooperdooperlooper (#289) dan, een Arrow met een enkele loop. Deze baan heeft weinig spannends te bieden, naast de loop dan.


Roller Soaker (#290) is een verhaal apart. Vanaf de grond kunnen de rijders van alle kanten met water worden bestookt, door mens of machine bediend. Het resultaat is natuurlijk een absoluut gegarandeerd drijfnatte rit. Maar helemaal weerloos zijn de passagiers niet. Uitgerust met een tank water kunnen ze de belagers van repliek dienen.

Toen ik wilde instappen werd de boel vanwege onweer gesloten. Na een half uurtje wachten konden we verder alleen werkte de watereffecten nog twee rondes niet. Zodoende ben ik er droog doorheen gekomen.
Great Bear (#291) is een B&M inverted coaster en een verdraaid goede ook. Misschien net geen Talon maar toch wel een erg lekkere soepele baan over water en door de Sooperdooperlooper heen. Er loopt ook nog een logflume onderlangs.Sidewinder (#292) is weer een standaad boomerang baan en behoeft geen verdere uitleg.

Wat nog mist is de Lightning Racer. Hierop zouden we 's avonds nog ERT krijgen maar dat ging wegens het weer (regen regen regen) niet door. Gelukkig had ik daarvoor wel rechts Lightning Racer (Lightning) (#293) en links Lightning Racer (Thunder) (#294) kunnen doen en ik kan alleen maar zeggen dat dit de beste racer is die ik heb gedaan. Het is zelfs een woodie voor in de top 5. Helaas geen foto's van deze 's avonds prachtig verlichtte baan.