Kings Island

06/08/2006
Een avond en een hele dag voor Paramount's Kings Island. Als een van de Paramount parken is er veel aandacht voor de Nickelodeon figuren. Het hele deel van het park voor de kinderen is voorzien van een indrukwekkende hoeveelheid theming. Kings Island bestaat voornamelijk uit modernere attracties. Naast een grote hoeveelheid achtbanen vinden we attracties als een Gyro Drop Tower en een Gyro Swing en een fraai gethemede Topspin.

In de avond heb ik de Racer achteruit gedaan. De eerste keer achteruit was in de regen een bijzondere ervaring. Niet kunnen zien waar de baan naartoe gaat maakt het een erg verrassende rit. Jammer dat het racing element niet goed wordt toegepast want de treinen worden min of meer onafhankelijk van elkaar gestart.

Flight of Fear is een mooi aangeklede indoor launched achtbaan. Er zitten drie inversies in en de schouderbeugels zijn van de treinen gehaald.

De rest van de avond bestond uit een ERT op The Beast. Deze baan viel erg tegen vanwege de vele remsecties op de baan. Dat begint al op de first drop waardoor deze drop erg saai wordt en ook de tweede drop heeft volop de rem erop. Er zijn een paar leuke stukken in de baan waar het continue naar beneden gaat en door de helix maar de rest van de rit is niet wat ik me ervan had voorgesteld.

In de ochtend hadden we weer een ERT op Italian Job: Stunt Track Backlot Stunt Coaster (#338). Een grappige achtbaan met lancering via een spiraal omhoog. De treintjes bestaan uit 3 Mini Cooper auto's, compleet met deuren en spiegels. De baan is helemaal in stijl van de film aangekleed en er zit een stop in om een deel van de actie na te spelen. Erg mooi gedaan allemaal. De baan zelf is niet los te zien van de theming, anders zou de layout niet echt ergens op slaan.

Vortex (#339) is een nogal uitgebreide looping coaster van Arrow Dynamics. Meestal niet de soepelste achtbanen die je kunt treffen maar in dit geval nog een heel behoorlijke achtbaan.

In het Nickelodeon kindergedeelte vinden we onder andere de Vekoma inverted family coaster Rugrats Runaway Reptar Woodstock’s Air Rail (#340) en de kleinste houten baan van Kings Island: Fairly Odd Coaster Woodstock Express (#341). Deze laatste is vergelijkbaar met de Sea Dragon van gisteren.

Top Gun Bat (#342) is een suspended coaster met een hoop meer actie dan Iron Dragon in Cedar Point. Suspended achtbanen zijn doorgaans vrij kort en ook Top Gun is niet een erg grote baan.

Boomerang achtbanen zijn een beetje allemaal hetzelfde maar van de inverted variant zoals Face/Off Invertigo (#343) komt men er niet erg veel tegen. Het aardige van dit soort banen is dat de helft van de coaches achterstevoren is geplaatst waardoor de berijders elkaar kunnen aankijken tijdens de rit. Het ziet er allemaal nogal wild en aggressief uit maar dat valt tijdens de rit gelukkig erg mee.

Van Son Of Beast (#344) had ik alleen maar slechte verhalen gehoord wat betreft de ruwheid. Op de tweede rij viel me dat enorm mee en het was uiteindelijk best een plezierige rit. Een woodie met een looping erin is sowieso een bijzonderheid en alleen daarom al de moeite van een rit waard. De baan ziet er ook nog eens machtig uit. Voor alle houten achtbanen geldt trouwens dat het beter is om niet op de wielen te gaan zitten. Als de trein uit coaches bestaat van drie rijen, neem dan de middelste, of ga voor front seat.


Paramount's Kings Island.


Racer heeft een trein voorwaards en een trein achterwaards racing.


De Out and Back layout van Racer.


De opmerkelijke treintjes van Italian Job: Stunt Track. Met deurtjes en spiegels.


Wanneer de treinen weer buiten komen gaan ze door dit bord.


Door de waterbak.


The Beast. Ook wel de Brakerun genoemd vanwege de vele remmen ;)


De first drop van The Beast.


Aan het begin van de tweede lifthill.


Tomb Raider is een ander soort Topspin. Erg mooi gedaan.


Vergeleken met Goudurix is Vortex een zeer soepele achtbaan. Geen slechte rit.


Duidelijk Arrow treinen.
Het kinderdeel van het park is volgestouwd met Nickelodeon theming, zoals bij deze logflume.
Rugrats Runaway Reptar is een kleine Vekoma inverted coaster in het kiddiepark.


De nieuwe attractie dit jaar is Avatar: een uitgebreide Disk-O ride. Geen achtbaan dus.


De Fairly Odd coaster wordt een kiddie houten achtbaan genoemd en vertoond grote gelijkenis met Sea Dragon van Wyandot.


Er staan ook dezelfde PTC treinen op.


Voor deze kiddiecoaster heb je een kind nodig.


Scooby Doo and the Haunted Castle is een leuke shooter attractie.


Face/Off ziet er aggressiever uit dan het in feite is.


Top Gun is de suspended coaster van het park en een stuk spannender dan de suspended van Cedar Point.


Son of Beast. Veel voor gewaarschuwd maar viel uiteindelijk 100% mee.


De houten achtbaan met loop ziet er fantastisch uit.


Delerium. Een korte rit helaas.


Drop Zone is een Gyro Drop Tower, te vergelijken met Scream in Heidepark. De drop is behoorlijk lang.