Carowinds

06/14/2006
Het eerste parkbezoek voor Hellen en mij samen is Paramount's Carowinds. De hele nacht heeft het geregend en ook 's morgens gaat dit vrolijk door. We overwegen dan ook om het park maar over te slaan en door te rijden naar Busch Gardens, als het ineens weer opklaart. Het is nog wel steeds flink bewolkt wat voor de foto's niet een optimale toestand is.

Carowinds vertoont nogal veel gelijkenis met Paramount's Kings Island en ze hebben veel dezelfde achtbanen. Alleen niet de 'toppers' als Beast en Son of Beast. Het is belachelijk rustig in het park, waarschijnlijk mede door het weer en het feit dat het een doordeweekse dag is. De meeste achtbanen zijn walk-on, zelfs voorin.

We beginnen deze dag met Vortex (#373) maar ook deze Stand-Up doet me weinig. De baan is erg kort en nauwelijks spannend. Even verderop staat Carolina Cyclone (#374), een Arrow baan met twee loopings en twee kurketrekkers, zoals ook onze eigen Python en ongeveer even oud. Gelukkig is deze baan, in tegenstelling tot sommige andere Arrow's, goed te doen. Ook prettig is The Hurler (#375) een niet al te grote houten baan maar toch aardig wat snelheid.

De volgende Arrow is een Mine Train met de naam Carolina Goldrusher (#376) en heeft weer een houten onderstel. Geen uitschieter in positieve of negatieve zin. In het Nickelodeon kinderdeel vinden we weer een Vekoma Inverted Junior. Ook Rugrats Runaway Reptar Flying Ace Aerial Chase (#377) is niet een heel prettige versie van deze reeks.

De beste coaster van het park is zonder meer Top Gun - The Jet Coaster Afterburn (#378). Geen suspended achtbaan van Arrow zoals in Kings Island maar een hele fijne B&M inverted. De baan is snel, soepel en verrassend en heeft ook nog wat theming gekregen. Eén van de betere inverted B&M banen hoor.

BORG Assimilator Nighthawk (#379) is bijna een exacte kopie van X-Flight maar ziet er veel beter uit. De rit is vrij extreem maar nergens ruw.


Paramount's Carowinds ligt deels in North Carolina en deels in South Carolina.


Vortex is een tamelijk simpele B&M Stand-Up coaster. Wel soepel maar erg kort.


Hoera, een Arrow looping coaster uit 1980. Gelukkig is deze niet al te ruw.


De baan draait over het wandelpad heen.


Een prima houten achtbaan: Hurler heeft flinke snelheid en prettig bochtenwerk.
Ook in Carowinds wordt redelijk veel aan theming gedaan.


Het was ontzettend stil in het park zoals je hier bij de Carolina Goldrusher Mine Train kunt zien.


De Flying Super Saturator (#384) heb ik voor het laatst bewaard. De rit is nogal nat maar wel een hoop lol.


De treintjes zien er fascinerend uit.
Scooby Doo's Haunted Mansion is een leuk uitgevoerde shooter.


Net als in Kings Island ook hier een minder lekkere Vekoma suspended Rugrats Runaway Reptar.
Theming overal in het Nickelodeon kinderdeel.


Top Gun is een van de beste B&M Inverted coasters. Uiterst soepel een een leuk ritverloop en nog wat aankleding ook.


De lifthill op.


Vrijwel identiek aan X-Flight is deze Borg Assimilator. Alleen deze is veel beter gethematiseerd. Een erg intensieve rit.


Het leukste element van deze baan.


Nog een bekende uit het andere Paramount's park: Fairly Odd Coaster Woodstock Express (#380) is een leuke kleine houten baan.


Roze trein.


Thunder Road lijkt weer als twee druppels water op de Racer in Kings Island. Een trein vooruit en eentje achteruit.
Ricochet (#383) is een muis als de meeste muizen.