Busch Gardens Williamsburg

06/15/2006
Busch Gardens Williamsburg (of Busch Gardens Europe zoals het nu genoemd wil worden) is totaal anders dan het andere Busch Gardens park in Tampa. Dit park oogt veel compacter en de overgang van de themegebieden is veel duidelijker. Toch is de overgang steeds natuurlijk. De amerikaan heeft een merkwaardig beeld van Europa als je van dit park uit moet gaan. Zo wonen er in Italie nog altijd romeinen en ook het eten wat bij het themagebied hoort is meestal nog steeds erg amerikaans.

De parkeerplaats is gigantisch en staat al een heel eind vol als wij aankomen. Het is dan ook erg druk in het park wat voor nogal wat wachtrijen zorgt. Over het algemeen gaat het laden en lossen van de passagiers ook niet erg vlot. Een ander minpuntje is het aantal eetgelegenheden. Deze zijn tamelijk schaars en ook daar loopt de rij dan ook al snel op tot ongezonde lengte.

Busch Gardens kent vier achtbanen waarvan twee B&M's. Apollo's Chariot (#385) is een typische Out and Back coaster vergelijkbaar met o.a. Silver Star. De baan gaat een paar keer rakelings over het water en er is een helix gebouwd op het keerpunt. Vlak voor het station gaat de baan over de rapid river heen. Er zit verder een prima dosis airtime in deze baan.

Suspended coasters zijn vrij zelfzaam. Big Bad Wolf (#386) is 'one of a kind'. De rit gaat erg snel, scheert langs een reeks gebouwen en zwaait daarbij een paar keer tot 90 graden uit. Na de tweede lifthill volgt een erg steile drop (voor een suspended dan) gevolgd door een scherpe bocht naar links richting het station. Absoluut de beste suspended coaster die ik ken.

Alpengeist (#387) is adembenemend. De baan doet enorm groots aan in dit verder compacte park. De first drop bouwt al direct een flinke snelheid op en die wordt verder niet meer afgegeven. De vertikale loop is zeer ruim en de overige keerpunten zijn stuk voor stuk verrassend snel. De theming is ook helemaal goed bij Alpengeist. Er zitten zelfs ski's aan de zijkant van de treinen.

Busch Gardens heeft een klein dierenpark met vogels, slangen, schildpadden en wolven. Leuk om nog even doorheen te lopen.


Bij binnenkomst van het park begint het Engeland deel van Busch Gardens.


Loch Ness Monster (Schotland natuurlijk) is een Arrow Looping coaster.


First drop van Nessie.


De interlocking loops zien er geweldig uit.


Een mooi uitgewerkt maar klein themegebied Land of the Dragons.


Curse of Dark Castle heeft erg mooie videobeelden.


De beste suspended coaster die ik ken: Big Bad Wolf heeft een mooie scenery en een gave diepe drop.
Ook echte wolven in het kleine dierenpark.


Hellen met een American Bald Eagle.


Turtle Time!


Woei! Alpengeist!


De first drop van Alpengeist is fantastisch.


Nog een B&M in dit park: Apollo's Chariot geeft aardige airtime en een leuke rit.


De rapids zijn drijfnat.