Kings Dominion

06/17/2006
Vergeleek ik eerder Carowinds met Paramount's Kings Island, Kings Dominion lijkt er nog veel meer op. De gelijkenis valt al bij binnenkomst op en ook in het lijstje achtbanen is dit terug te vinden, ook al hebben ze soms een andere naam. Paramount's Kings Dominion maakt een verzorgde indruk en het personeel is vriendelijk en behulpzaam. Er zijn meerdere Subways en een Starbucks in het park. De voorzieningen om te eten en drinken zijn dan ook dik in orde.

Shockwave (#388) is een Stand-Up coaster van Togo. De treinen zien er wat merkwaardig uit met rijen van twee personen in plaats van vier en zijn verder erg open. De baan is niet ruw te noemen maar heel bijzonder is het ook niet. Wel apart is het om airtime te beleven in een stand-up coaster en daarbij niet meer op de bodem te staan.

Net als in Kings Island en Carowinds kent dit park ook een houten racer. We doen eerst een rondje Rebel Yell (Forwards) Rebel Yell (Forwards) (#389) en daarna nog een keer de Rebel Yell (Backwards) Rebel Yell (Backwards) (#390).

De mouse in dit park heet net als in Carowinds Ricochet Ricochet (#391) maar de layout is anders dan bij de meeste muizen. De lifthill staat haaks op de rest van de baan en na een bochtje volgt meteen een grote drop voordat aan het bochtenwerk begonnen wordt. Leuke variant op het muizenthema.

De andere grote houten achtbaan is Hurler (#392) en dit is een exacte kopie van de gelijknamige baan van Carowinds.

Volcano, The Blast Coaster (#393) is een Intamin launch coaster en is goed gethemed. Voordat de trein vertikaal uit de vulkaan wordt gelanceert schieten de vlammen uit de top. De inversies van de baan zijn zodanig geconstrueert dat er per stuk flink wat hangtime ontstaat. Helaas is de attractie nogal populair de capaciteit niet erg hoog zodat de wachttijd gemakkelijk een uur of meer bedraagt. De rit zelf is vrij kort.

Wanneer we alleen nog Italian Job Turbo Coaster Backlot Stunt Coaster (#399) en HyperSonic XLC te gaan hebben en bij de eerste staan te wachten gaat er iets mis in het station. De mini's willen niet meer in het laadstation komen en dus blijft de andere trein in de brakesection staan. De mensen worden daar geevacueerd en er wordt met man en macht gewerkt om de trein weer het station in te krijgen. Voordeel is dat vrijwel iedereen de wachtrij verlaat en wanneer de attractie eenmaal weer werkt hoeven we nog maar twee ritjes te wachten.

Bij Hypersonic zijn we minder gelukkig. Omdat we hadden gegokt dat de wachtrij aan het einde van de dag wat korter zouden zijn (en nog een andere reden die uit het volgende report zal blijken) hebben we deze baan voor het laatst bewaard. Helaas ook hier een storing die ook na een uurtje wachten niet opgelost zal worden. We hebben Hypersonic dus niet kunnen doen.

Op weg naar de uitgang krijg ik van iemand een All Day Pass voor de skycoaster in m'n handen gedrukt. "Zonde als het niet gebruikt wordt", zegt de meneer, en dus maakt Hellen een paar minuten later nog een rit op de skycoaster hier.


Ook de binnenkomst van Kings Dominion doet erg denken aan het Kings Island park.


Een Stand-Up coaster van Togo met de naam Shockwave. Geen kaskraker deze baan maar ook geen echt drama.


Loop de loops.


De trein ziet er maar vreemd uit zo met al die mensen die er rechtop in staan.


De versnelling van Hypersonic XLC is geweldig, met de bijbehorende geluiden.


Wel erg grote kuipstoelen op deze korte treintjes.


Na de tophat (heet dat hier ook zo?) volgt er eigenlijk niet zoveel meer.


Bekende naam voor een wild mouse achtbaantje, maar een hele andere layout.
Ook in deze Paramount's een racer. Deze heet Rebel Yell en heeft ook een trein vooruit en een trein achteruit.
De layout van alle drie de racers is gelijk.


Hurler.


Volcano is een prima achtbaan. Alleen een beetje lange wachtrij voor zo'n kort baantje.


Vertikaal de vulkaan uit en dan meteen een inversie.


Een van de weinige bobbanen op deze trip. Avalanche Reptilian (#398) is een leuke snelle rit.


The Fairly Odd Coaster heet hier Scooby-Doo's Ghoster Coaster Woodstock Express (#394).


Taxi Jam Great Pumpkin Coaster (#395) is een kiddie coaster ;)


Nickolodeon theming!


Nog een Arrow looping coaster: Anaconda (#397).
Het ziet het goed uit maar het blijft een Arrow.


Italian Job is nog wat storingsgevoelig.


Hellen krijgt zomaar een rit in de skycoaster gratis.