Six Flags Fiesta Texas

06/29/2008
Het eerste echte attractiepark van deze reis is Six Flags Fiesta Texas. Voor de Six Flags parken hebben we vanuit Nederland al vouchers voor season passes geprint waarmee we direct door de toegangspoortjes kunnen. Dat wil zeggen, na een uitgebreide tassencontrole natuurlijk. We zijn vandaag vroeg, nog voor opening van het park, en de meeste attracties zijn nog gesloten maar de seasonpass balie is al wel open waar zeer efficient wordt gewerkt. Achter zeker 10 balies zitten medewerkers klaar om klanten te helpen. Binnen 5 minuten hebben we een parkeerpas afgerekend en lopen we alle 4 met een pasje in de hand weer naar buiten.

Het hele park ziet er wel netjes uit. Overal wordt met 2 treinen gereden, hoewel het niet druk is in het park. Het personeel is over het algemeen erg vriendelijk. Six Flags Fiesta Texas is gedeeltelijk uit de rotsen gehakt wat een fraai aanzicht geeft op sommige plaatsen zoals bij de Superman achtbaan.

De eerste attractie die in de buurt opengaat is Road Runner Express (#454), een mine train coaster van Arrow. Omdat het nog vroeg is staat er nauwelijks een rij voor deze achtbaan. De baan is nog best aardig een zeker voor een Arrow verbijsterend soepel. Een gedeelte van de baan kruist die van The Rattler, wat een leuk plaatje oplevert.

De lucht is alweer strakblauw en het zonnetje doet flink z'n best. De rapid waar we langs komen ziet er dan ook erg aantrekkelijk uit. Zoals het een goede waterattractie in warme regionen betaamt is de rit drijfnat, niet in de laatste plaats door de pijp boven de baan waar water uit stort en de waterval waar we ook vol onderdoor varen. Het verfrist voor een tijdje maar het droogt ook heel erg snel weer op. Gelukkig is ieder winkeltje of andere overdekte plaats goed voorzien van airco!

Superman Krypton Coaster (#455) is de meest spektaculair ogende achtbaan van het park. Deze floorless B&M is fraai tegen de uitgehouwen rotswand geplaatst en biedt een interessante rit. Na de first drop in een 270 graden bocht volgt onmiddelijk een gigantische loop waar een Superman bovenop is geplaatst. Andere elementen zijn een Zero-G roll, boomerang element en twee corkscrows. Vooral frontseat de beste coaster van het park. Wel een behoorlijk intense rit, zeker met deze temperaturen.

Voor de lunch nemen we nog even de Rollschuhcoaster Batgirl Coaster Chase (#456) kiddie achtbaan mee, een standaard Vekoma Junior baantje.

De lunch bestaat vandaag uit een family sized pizza met salade en kaasbroodjes. Hier krijgen we ook een vaatje bij waar de bedoeling niet meteen duidelijk van is. Het lijkt een vuilnisemmertje maar blijkt bedoeld te zijn om een gallon frisdrank in te tappen. Nu is het warm en we moeten wel blijven drinken maar bijna 4 liter frisdrank krijgen we niet zomaar weg zeg.

Vorig jaar heeft dit park een spinning coaster bijgeplaatst met de inspirerende naam Tony Hawk's Big Spin Pandemonium (#457). Tony Hawk is een beroemde skateboarder in de VS die al heel wat jaren meedoet. De achtbaan is erg tof al spinnen de karretjes niet bijzonder hard. Door de plotselinge drops en bochtenwerk is het zeker een leuke verrassende rit.

Scooby Doo's Ghostly Manor is een redelijk gethemede shooter. Het schieten gaat niet erg accuraat en een verhaal heb ik zo snel ook niet kunnen ontdekken maar het is wel een leuke afwisseling tussen al het coastergeweld en de airco binnen is ook hier erg prettig.

Hellen, Stephanie en Birgit gaan hierna het waterpark bezoeken. Bij de ingang van het park kom ik vervolgens Goliath (#458) tegen, de B&M Batman kloon die dit jaar uit het verdronken SIx Flags New Orleans park is overgekomen. Zoals alle Batman kloons is ook deze versie behoorlijk intens maar ook lekker soepel. Nog steeds is het overal ongekend rustig bij de attracties dus ik kan direct backseat instappen. Terug in het station staat er nog steeds niemand maar blijven zitten mag helaas niet. Even omlopen dus en een nieuw plekje uitzoeken. Twee ritjes achter elkaar is meer dan voldoende. Fijne achtbaan maar je moet wel even bijkomen.

Het park heeft ook een Vekoma Boomerang (#459) achtbaan. Deze versie is niet bijzonder ruw maar verbleekt een beetje tussen de andere achtbanen hier. Het blijft me verbazen hoe de Amerikanen zo enthousiast worden van zo'n eenvoudige achtbaan. Het achteruit door een looping gaan spreekt kennelijk erg tot de verbeelding. Deze boomerang is hier zelfs een van de drukst bezochte banen hier.

De meest indrukwekkend uitziende achtbaan hier is zonder enige twijfel The Rattler (#460). Tevens de achtbaan met de langste wachtrij, ongeveer een half uur. Dit houten monster uit 1992 is een prachtige verzameling hout met lange bochten en tunnels door de rotswand heen. De rit daarentegen is verschrikkelijk. Door een dom toeval zit ik achterin de coach en dus op de wielen. Ik kan me niet herinneren dat ik in zo'n verschrikkelijke stuiterbak heb gezeten, wat een drama. Gelukkig zit er na het eerste stuk een rem op de baan die de trein bijna volledig tot stilstand brengt anders was het tweede deel, wat nu nog enigszins te pruimen was, ook een martelgang geworden. Eén ritje Rattler was meer dan voldoende.

Op weg naar Poltergeist (#461) heb ik nog een ritje Superman meegepakt, deze keer backseat. De wachtrij was weer zo goed als leeg. Poltergeist tenslotte was ook een prima achtbaan. Alweer bijna geen volk en dus kon ik snel frontseat instappen. De lancering is nog vrij behoorlijk en daarna volgen onmiddelijk drie inversies. Na deze overdonderende start gebeurt er helaas niet heel erg veel meer buiten een paar overbanked turns. Pas aan het einde volgt nog een kurketrekker voordat we het station weer inrollen.

's Avonds zijn we nog even teruggeweest voor de Lone Star Spectacular show. Dit bleek een behoorlijk langdradige lasershow te zijn vol propeganda voor de staat Texas. Het bijbehorende vuurwerk kon ons ook niet voldoende boeien om te blijven kijken.

Al met al heeft dit park een goede indruk achtergelaten, al zitten er weer typische Six Flags personeelsleden tussen, vooral bij de eettenten. De operators deden flink hun best om het de gasten naar de zin te maken.


Bij het oprijden van de parkeerplaats vallen direct de felle kleuren van Goliath op. Je hebt meteen een goed overzicht van de baan.


Vier verse season passes!


De ingang van Road Runner Express. De soepelste Arrow die ik ken.


Stephanie heeft er zin in :)Road Runner is ook nog eens een fotogenieke baan.


Bij deze rapid is de kans om droog weer uit te stappen erg klein.
Superman is de beste achtbaan van het park. Lekkere elementen in strak tempo.


Een flinke loop direct na de first drop.Superman verlaat het station.De kiddiecoaster waar je als volwassene ook gewoon in mag.


Power Surge is een spillwater attractie. Niet gedaan maar het zag er voldoende nat uit.


Een jerrycan met cola bij je menu.


Ook in dit park veel gelegenheid om de tekenfilmfiguren te ontmoeten.Tony Hawk's Big Spin is een erg leuke spinning coaster, een beetje als Mr. Six's Pandemonium in Six Flags New England.


Scooby Doo's Ghostly Manor. Op zich een leuk concept maar de uitvoering is wat wazig.


Daar heb je Scooby zelf.


Goliath is gelukkig gered uit New Orleans en kan hier aan z'n tweede leven beginnen.
Lekkere frisse kleuren. Fijne achtbaan.Boomerang Coast to Coaster. Ze blijven overal populair.


De ingang van The Rattler.Het ziet er zo mooi uit he. Zo jammer dat de baan te ruw is om er van te kunnen genieten.Poltergeist heeft een toffe lancering en soepele inversies. En dat was het.