Mt. Olympus Water & Theme Park

07/12/2008
Het heeft vannacht flink geregend en geonweerd en deze ochtend is het nog steeds flink bewolkt en fris buiten. Omdat het ontbijt in het hotel niet erg wil lukken vandaag gaan we voor de verandering eens naar een IHOP. Het is voor het eerst dat we een trui of sweater nodig hebben.

Als we een uurtje later bij Mt. Olympus Water & Theme Park aankomen kan de sweater wel weer uit maar het blijft somber bewolkt, wat voor de foto's niet zo geweldig is maar wij vinden het eigenlijk wel even lekker zo. Vanaf de parkeerplaats valt al direct de grote hoeveelheid hout op. Aan de kant van het park zelf torenen drie houten lifthills vlak naast elkaar en aan de andere kant van de parkeerplaats komt nog een deel van een baan boven. Hoe dat zit ontdekken we aan het einde van de dag.

Mount Olympus is helemaal in het thema van de griekse mythologie opgezet. Dit heeft alles te maken met de oorspronkelijke eigenaren van het park die van griekse afkomst zijn.

Bij binnenkomst van het park beklimmen we de eerste beste trap naar een station wat we tegenkomen. Alle stations van de houten achtbanen hier liggen namelijk een eind boven de grond. Het blijkt dat we voor Zeus (#511) hebben gekozen. De baan begint met een klein stuk bochtenwerk voordat de lifthill wordt bereikt. Boven aangekomen volgt een 180 graden bocht linksom en daarna begint het echte spektakel. Zeus gaat een eind het park uit en komt daarna weer terug. De baan rammelt wel enigszins maar echt heel vervelend is het niet. De trein houdt het tempo er goed in!

Bij Hades staat al een behoorlijke wachtrij, het is tenslotte een zaterdag en aardig druk in het park. We lopen daarom een stuk door naar het andere eind van het park. Daar kiezen Birgit en ik één van de vele kartbanen uit: Torjan Horses, uiteraard in het thema van het paard van Troje, waar we ook doorheen komen te rijden. De karts gaan allemaal niet erg hard. Vanaf start tot finish is het plankgas geven en de rem komt pas van pas als we weer terug het station in hobbelen. De spiraal naar beneden maakt het wel een bijzondere kartbaan maar het is niet te vergelijken met een willekeurige Coronel baan bij ons.

In Wisconsin Dells rijden overal zogenaamde ducks rond, omgebouwde amfibie voertuigen van het leger afkomstig. Je kunt dan met zo'n 20 andere toeristen een rit over land en door het water maken voor $20 per persoon of meer. In Mount Olympus kunnen we gratis een verkorte versie van zo'n rit maken. Het wordt een soort rondleiding langs het park en het aangrenzende hertenpark. Er is een ook klein meertje wat overgestoken wordt.

Nu we toch aan deze kant zijn pakken we ook Pegasus (#512) maar even mee. Dit is de kleinste van de vier houten achtbanen van Mount Olympus. De baan maakt een rondje en is niet erg spektaculair. Wel aardig te zien dat de baan nog met een grote houten hefboom bediend wordt zoals we dat ook in zien. Pegasus is ook lekker soepel.

Voedertijd! Toevallig is er dit weekend een Greek Fest en is er een grote overdekte ruimte waar de Greek Orthodox Church diverse griekse specialiteiten verkoopt. Zo vinden we de overbekende maar erg smakelijke Gyros, Souvlaki, Griekse salade en Baklava. Het gaat er allemaal goed in.

Tegenover het eetfestijn ligt de baan van Cyclops (#513). Ook deze houten reus heeft er goed de vaart in. Met de plotselinge drops in deze baan zorgt dat voor erg veel airtime, vooral in de laatste kar. Deze is dan ook alleen toegankelijk voor 18 jaar en ouder, iets wat ik nog nooit eerder heb gezien. Er zit een grote drop in Cyclops waarbij je achterin geheel afhankelijk bent van de gordel die je om moet doen. De beugel alleen had ons nooit in de trein kunnen houden. Prima achtbaan deze Cyclops, er zitten voldoende verassingen in.

Little Titans is de kinderachtbaan van dit park en als zodanig niet toegankelijk voor ons. Er is aan die kant wel een goed uitziend waterpark, een aantal winkels en een klein overdekt gedeelte van het park. Mount Olympus zelf spreekt van vier attractieparken in één (attracties indoor en outdoor en waterpark indoor en outdoor) maar dat vind ik een tikkie overdreven.

In het overdekte gedeelte van het attractiepark vinden we een Zamperla spinning mouse coaster met de naam Opa (#514). Het valt overal op in het park (en in heel Wisconsin Dells overigens) dat het personeel van buitenlandse afkomst is. Veel foreign exchange students overal. Hoe dat precies zit is me niet duidelijk geworden maar bij Opa is dat in ieder geval niet anders. Erg gemotiveerd komen ze hier niet over. De baan zelf is erg standaard.

Dan hebben we alleen Hades Hades 360 (#515) als achtbaan nog over. Hades is weer een hybride achtbaan: stalen onderstel met daarop een houten track. Het station van Hades is erg hoog en de trap staat helemaal vol wachtende mensen. Al met al duurt het een uur voordat we aan de beurt zijn. De trein verlaat het station en pikt meteen aardige snelheid op op weg naar de lifthill. Er volgen al direct een paar intense bochten voordat we omhoog worden getakeld. Dat belooft wat. Boven hebben we geen tijd om van het uitzicht te genieten want het gaat rechtdoor steil naar beneden en we schieten de grond in (Hades is de god van de onderwereld he). Met een gigantische snelheid razen we onder de hele parkeerplaats door, toch een paarhonderd meter, en niet bepaald in een rechte lijn. Er zit een bocht in die 90 graden gebanked is, vertikaal dus. Aan de overkant aangekomen schieten we de grond weer uit en gaan direct tientallen meters de lucht weer in. Een paar bochten, de trein maakt weer snelheid en we gaan opnieuw de parkeerplaats onderdoor. Weer een geweldig stuk bochtenwerk op volle snelheid en terug aan de overkant gaan we een paar flinke heuvels over. Dan nog een hele lange bocht om de hele wachtrij en station heen. Het gaat hier nog altijd eng hard, zo'n 80 km/u op dit punt. Uiteindelijk weer wat omhoog en ademloos rollen we het station weer in. Wat een geweldige achtbaan is dit! Dit is weer top-10 materiaal hoor en daar komt deze hoog in te staan. Heerlijk heerlijk.

We verlaten het park en gaan nog even Wisconsin Deer park in, wat naast het attractiepark ligt. Dit park ziet er op zich netjes verzorgd uit als lijken ze hier ook last te hebben gehad van de overstromingen. Een aantal herten ziet er ook wat zwakjes uit. Er is een centraal deel van het hertenverblijft waar geen bezoekers mogen komen en waar de dieren zich dus veilig weten. De nieuwsgierige hertjes en degene met lekkere trek komen vanzelf op ons afgelopen, kijken of we wat voor ze te knagen hebben. En dat hebben we wel. Het park herbergt een groot aantal verschillende hertensoorten. Daarnaast hebben ze nog wat kooien met andere dieren en een soort kinderboerderij. Mooi dierenpark wel. We waren er alleen met een uurtje wel uitgekeken.

's Avonds hebben we gegeten in de Moosejaw Pizza Company, een erg gezellige tent met prima eten, ook andere schotels behalve pizza. Verder hebben ze er een aardige verzameling bieren.

Ik ga nog een uurtje terug naar Mount Olympus park, precies genoeg om nog een keer Hades te kunnen doen. Deze keer zit ik helemaal achterin en is het ook buiten de tunnel vrij donker. Achterin is de rit nog wilder. Hoewel de wijde bocht op het laatst best wat rammelt is het nog steeds een absolute topper.


De kaartverkoop van Mount Olympus. Thuis hadden we al tickets geprint.


De first drop van Zeus is nog best een aardige.


Zeus komt weer terug het station inrollen.


En daar gaat ie weer.


Bij de Trojan Horse kartbaan staat een behoorlijke wachtrij.
Tarzanbocht :)


Een mooi parcours dat van Trojan Horse.


Foto voor Markie :)


De rondleiding per Duck.


We rijden zo het water in. Als je achterin zit hou je het niet droog.


Het gaat niet zo hard maar het vaart wel.


Pegasus is de kleinste houten achtbaan van het park.


Kartbanen en achtbanen, het park heette tot een paar jaar geleden dan ook Big Chiefs Karts & Coasters.
Nog meer Pegasus.


Even kijken waar we heen gaan.


Dit zag er ook wel indrukwekkend uit. Niet geprobeerd.


De Greek Fest tent.


Stephanie gaat voor de Griekse Salade.


Hades en Zeus.


Little Titans is off-limits voor volwassenen.


Zonde zonde.


We komen aan bij Cyclops, pittig baantje.


Het ziet er niet zo hoog uit maar vergis je niet.


Geen little titans achterin dus.


Deze drop doet 't 'm wel.


Poseidon is een andere kartbaan.


Ook met een houten spriraal.


In het waterpark zet het thema gewoon door. Hier Triton de waterglijbaan.


Aphrodite gift shop.


Opa is een standaard spinning mouse. Erg spinnen deed ie niet.


De toeganspoort naar de onderwereld van Hades.


First drop duikt onder de parkeerplaats door.


Bochtenwerk nog vóór de lifthill.


Whoeeei.


Terug in het station ... op 20 meter hoogte.


Ringstaartaapje in het hertenpark.


De dieren komen vanzelf kijken of je wat lekkers bij je hebt.


Deze liep dan weer niet vrij rond.
Allemaal beestjes.


Geiten in de kinderboerderij.


Ook een aantal volgels zoals fazanten en deze pauw.


Moosejaw. Niet heel goedkoop maar wel erg lekker.