Little Amerricka

07/13/2008
We verlaten Wisconsin Dells alweer en zetten koers naar Chicago. Het is vandaag niet erg ver rijden, zo'n 2 uur en 3 kwartier volgens de routeplanner. Onderweg wilde ik nog even Little Amerricka bezoeken. Door een foutje in de planning komen we meer dan een uur voor openingstijd bij dit parkje aan. We gaan dus eerst nog meer even een bakkie doen in het plaatselijke pompstation / Subway. Het is zondag en er is verder niet veel open in het dorp, eigenlijk midden tussen de weilanden.

Om twaalf uur gaat het park open en kan ik naar binnen om tickets te kopen. Een armbandje voor alle attracties kost $16 maar je kunt ook tickets per attractie kopen. Alles kost één ticket behalve de woodie, die gaat voor twee tickets rond. Little Amerricka is een ouderwets kneuterig parkje met allemaal klassieke attracties. Volgens de meneer van het park die ik tegen het lijf loop willen ze dat ook graag zo houden. Volgens mij gaat dat lukken.

Na het kopen van de tickets springt als eerste de Wild & Wooly Toboggan in het oog. Deze redelijke unieke achtbaan van Chance Rides bestaat uit een vertikale buis, waar het kleine treintje door omhoog wordt getakeld, met daaromheen een neerwaards spriralende track. Aan het einde zit nog een klein dropje, een bocht en nog een kleiner dropje. De treintjes zien er ook zeer apart uit met een scharnierend dak en biedt krap plaats aan één volwassen persoon. Hierdoor is de capaciteit van deze attractie erg laag maar gelukkig is het nog erg stil in het park. De rit is nog best bonkig maar werkt goed op de lachspieren.

Meteor (#517) is de recente toevoeging aan het park in de vorm van een houten achtbaan. Ik ben benieuwd wat ze hiervoor hebben moeten afbreken want de baan neemt een flink stuk in het midden van het park in beslag. Voor zo'n klein park moet dit een fikse investering zijn geweest. Voor de doelgroep is het ongetwijfeld een hele aantrekkelijke baan, hij zit in ieder geval steeds aardig vol. Het is best een aardige rit maar natuurlijk niet te vergelijken met de houten giganten van de dag hiervoor. Toch leuk genoeg om twee ritten te maken.

In het achterste deel van het park bevindt zich nog een kleine kartbaan, een bumperbootjes bad en nog wat klassieke flatrides zoals de twister en de tilt-a-whirl. Ook beweegt zich de stoomtrein tussen beide delen van het park.

Halverwege staat een Mad Mouse (#518) coaster van Herschell. Ook dit is weer een wonderlijke achbaan. De karretjes zijn voor één of twee personen achter elkaar geschikt, hebben geen gordel of beugel en het is dan ook goed vasthouden geblazen. De drops zijn niet bepaald soepel en de metalen bakken hoor je keer op keer kledderen over de baan.

Tenslotte is er nog Little Dipper (#519), een Herschell kiddiecoaster. De operator gokt in één keer goed dat ik lid van een rollercoasterclub ben, ook al omdat ik veel foto's aan het maken ben. Vanuit deze achtbaan heb je namelijk prachtig uitzicht over de naastgelegen begraafplaats. Herschell is kennelijk dol op plaatstaal want ook deze treinen zijn loodzwaar en degelijk en denderen over de kleine hobbels.

Persoonlijk vind ik de sfeer van deze all-american kleine authentieke parkjes helemaal geweldig. Veel leuker dan het gemiddelde opgeblazen Six Flags park. Ik hoop dan ook dat Little Amerricka het lang zal volhouden.

's Avonds gaan we eten in het Hard Rock Café in Chicago maar dat blijkt nog wat lastiger te bereiken dan we dachten. Om te beginnen staat er rond de stad veel files, ook op een zondagavond. Door Chicago manouvreren met een Suburban is ook nog een ander verhaal dan door Minneapolis. De parkeergarage kent wat interessante bochten. Dan blijkt het café voorlopig nog helemaal vol met een groep van 300 jongeren. We kunnen pas na 20:30 terecht maar het eten is wel weer erg goed en de aankleding prima in orde.


De ingang van Little Amerricka komt geeft al meteen de juiste indruk. Bescheiden.


Wild & Wooly Toboggan is een tamelijk unieke baan. Dit is het tweede exemplaar dat ik ben tegengekomen.


Vertikaal door de buis omhoog en dan de spiraal naar beneden.


...


Old style reuzenrad. Een van de vele klassiekers.


De turn-around van Meteor.
Een bescheiden baantje maar toch best een hoop pret.


De trein rolt terug het station in.


Twee rondjes voor twee tickets.


Een mini-parachute drop.


Een fraaie stoomtrein. De track is volledig onbewaakt en toegankelijk.


De bumper boats zijn goed populair.


De kartbaan met verschillende soorten karts erop.


De Herschell versie van een wild mouse.


Het effect is ongeveer dat van de houten muis van Blackpool.


Beng!


Herschell kiddie coaster.


A coaster with a view.


Bekende plaatsnamen op de borden hier.


Six Flags Great America bewaren we voor morgen.


De skyline van Chicago.


Dito.


Hard Rock Café Chicago.


Voor als je het niet kunt vinden: deze 12 meter grote gitaar.