Kentucky Kingdom

07/18/2008
We rijden weer een stukje verder en komen na een uurtje rijden langs Six Flags Kentucky Kingdom. Dit is een van de minder bekende Six Flags parken met als belangrijkste attractie de Stand-Up B&M achtbaan Chang. Het park heeft geen eigen parkeerplaats maar deelt dit met omliggende bedrijven en expositie gebouwen. We kunnen dan ook niet met de season pass parkeren maar krijgen wel netjes het parkeergeld terug bij de gastservices van het park.

Het is vandaag ongekend heet en branderig. Dat merken we direct zodra we de auto uitstappen en de wandeling naar de ingang van het park is al zwaar. We gaan het dan ook niet lang maken vandaag, een paar uurtjes moeten voldoende zijn. Het park is in twee stukken opgedeeld met een brug over een autoweg om de beide delen te verbinden.

In het eerste deel komen we als eerste Road Runner Express (#544) tegen, in dit geval een wild mouse achtbaan van Maurer. In de ingang is wel erg veel moeite gestoken om het er goed uit te laten zien. Het valt in het hele park wel op dat er meer aan thematisatie gedaan wordt dan in de meeste andere Six Flags parken. De rit is zoals je van een wild mouse verwacht. Niet bijzonder soepel achterin maar best te doen.

Even verderop staat Greezed Lightnin' (#545), een shuttle loop coaster van Schwarzkopf. De trein wordt vanuit het station gelanceerd, door een looping geslingerd en daarna steil omhoog in een arm ingedreven. Daarna gaat het achteruit terug en door het station heen in een tweede arm omhoog. Tenslotte rolt de trein terug het station in. Helaas wordt bij deze versie de trein op de terugweg door het station al veel te veel geremd zodat hij maar een heel klein stukje de arm omhoog kruipt. Verder wel een aardig ritje voor zo'n klassieker.

In het andere deel van het park vinden we dan Chang (#546). Deze baan ziet er van afstand al indrukwekkend uit. Er wordt vlot gewerkt en met twee treinen gereden dus we zijn vrij snel aan de beurt. Chang blijkt een erg soepele en prettige baan met grote lange loops en heerlijk bochtenwerk. Vooral de cobra roll voelt erg goed. Absoluut de topper van het park.

T2 T3 (#547) is de naam van de Vekoma SLC coaster alhier. Hoewel er met twee treinen wordt gereden duurt het hier nogal lang voordat ik in kan stappen. SLC's staan er in het algemeen om bekend niet de meest soepele achtbanen te zijn en T2 is hiet zeker geen uitzondering op. Iedere bocht en inversie krijg ik weer een klap van de schouderbeugel. Niet echt lekker dus.

Kentucky Kingdom heeft een een houten achtbaan. Eigenlijk hebben ze er twee maar Twisted Twins, de houten racing baan van CCI, is al het hele seizoen buiten gebruik en staat niet meer op de parkmap. Thunder Run (#548) doet het echter nog prima. Het aardige van de baan is dat er na de eerste drop een razendsnelle bocht laag over de grond volgt. Daarna gaat de trein weer omhoog en na de tweede drop is er weer zo'n zelfde bocht. Dan volgen er op hoge snelheid nog wat lagere heuvels met voldoende airtime. Thunder Run ziet er niet zo bijzonder uit maar blijkt dus best goed.

Tenslotte is er nog Roller Skater (#549), een kinderachtbaan Vekoma. Roller Skater doet maar één rondje per rit.

Bij het bestellen van de pizza voor lunch wordt weer eens gevraagd waar we vandaan komen. Bij het antwoord "The Netherlands" blijft het heel even stil. Dan vraagt ze: "Is dat niet waar Peter Pan vandaan komt?". Echt ongelovelijk hoe weinig mensen hier enig besef hebben van hoe Europa eruit ziet. De hint "naast Duitsland" helpt ze wel iets op weg maar het ik heb niet de indruk dat ze ons nu op een globe zou kunnen aanwijzen.


We zijn bij Kentucky Kingdom aangekomen.


Mooi aangeklede ingang van Roadrunner Express.


Jammer dat er zo'n standaard mouse coaster achter verborgen zit.
Greezed Lightnin' is een oldie van Schwarzkopf. In 1978 draaide deze al rondjes in Six Flags Great America. Sinds 2003 is hij in Kentucky Kingdom te vinden.


De lancering is wel leuk maar in het station staan we alweer bijna stil.


Nog een Schwarzkopf. De enterprise.


Looney Tunes gethemed gebouw.


Het is een tikkeltje druk in het waterpark vandaag.


Chang is een hele toffe Stand-Up.


First drop van deze B&M.


Zooooooeef, door de looping.


Cobra roll.


Simpele ingang van T2.


Zo ziet een SLC eruit.
Thunder Run is een verrassend leuke woodie.


Na deze bocht weer snal grondwerk.


First drop.


Aparte klompenmolen als zweefmolen. Bij het landen bonken de klompen op de grond.


Roller Skater.
Deze toeter hebben we in Holiday World wel gedaan. Hier iets te druk.


Het park ziet er gezellig uit voor een Six Flags park.