Kings Island

07/19/2008
Kings Island op een zaterdag in de zomer bezoeken blijkt niet het beste idee van deze vakantie. Dat blijkt al als we de afslag van de snelweg nemen en direct in een file voor het parkeren terecht komen. Gelukkig zijn ze hier wel wat drukte gewend en weten ze de auto's snel weg te werken. Met de Cedar Fair Platinum pass mogen we weer op de Gold parkeerplaats en staan we niet ver van de ingang.

Eenmaal in het park is er een hoop volk op de been. Ik wilde als eerste de nieuwe baan Firehawk gaan doen maar de wachtrij zit al aardig vol. Helemaal nieuw is deze Vekoma Flying niet want ook deze baan is overgeplaatst uit het Geauga Lake & Wildwater Kingdom park. Vol goede moet sluit ik in de wachtrij aan maar het gaat allemaal niet erg vlot en het is in de zon erg heet. Na een uurtje valt een meisje een eindje verderop in de wachtrij flauw. Ze wordt door haar vriend en een medewerker van het park die de toegang tot het station regelt opgevangen. Na anderhalf uur ben ik dan eindelijk aan de beurt. Flying coasters zijn altijd wel speciaal maar de Vekoma variant is nog wel wat anders dan de B&M banen, vooral omdat er zo'n groot gedeelte ruggelings wordt afgelegd waaronder de lifthill en de aanloop naar de looping.

We nemen hierna een kijkje bij Italian Job die nu Backlot Stunt Coaster heet maar hier is de lengte van de wachtrij helemaal niet meer te overzien en we slaan dus over.

Bij Beast is merkwaardig genoeg zo goed als geen wachtrij en lopen we zo het station is. Beast is nog altijd de langste houten achtbaan ter wereld. Helaas is de baan kennelijk zo ruw geworden dat het hele traject vol met remmen is geplaatst. Twee jaar geleden was er nog wel wat snelheid in te bereiken maar nu staat echt van voor tot achter de rem er op. Heel jammer.

De wachtende mensen voor Scooby Doo's Haunted House passen niet eens meer in de afgezette rij en het wordt nog steeds drukker en drukker. We proberen Son Of Beast nog even maar ook hier is geen doorkomen aan. Little Bill's Giggle Coaster Great Pumpkin Coaster is niet druk maar is off-limits voor volwassenen zonder klein kind dus deze gaat ook niet door.

We gaan dan maar even lunchen en daarna rijden we door naar Sandusky.


De nieuwe achtbaan alhier heet Firehawk.
Scooby Doo's Haunted House leek leuk maar is onbereikbaar.


Een nieuw bord voor Stunt Coaster om doorheen te vliegen.


Little Bill's Giggle Coaster.
Son of Beast is zonder looping nog steeds een indrukwekkende reus. Maar ook hier teveel volk.


Applebees op het menu. Birgit heeft mozzerella sticks.


Stephanie met Orange Chicken.