Canada's Wonderland

07/25/2008
Het is weer zaterdag en erg warm weer. Als we bij de poort van Canada's Wonderland aankomen is het er dus al enorm druk. Gelukkig hebben we de Cedar Fair seasonpasses en hoeven we dus niet de rij voor tickets in maar ook de rij om door de streng bewaakte poortjes te lopen is lang en beweegt maar erg traag. Er zijn mensen in de rij gaan staan terwijl een familielid kaartjes aan het kopen is en dat zorgt voor een rommelig gedoe in de rijen.

Eenmaal binnen ziet het park er erg netjes een kleurrijk uit. Canada's Wonderland heeft een indrukwekkende verzameling achtbanen. Dit jaar is er een B&M hypercoaster toegevoegd met de naam Behemoth (#563). Met de hoeveelheid mensen die het park binnenstroomt lijkt het een goed idee deze als eerste te proberen. De rij wachtenden vult de daarvoor bestemde wachtrij meer dan volledig maar het bordje aan de ingang geeft slechts een driekwartier wachttijd aan. Hoewel we vermoeden dat het een stuk langer zou kunnen duren blijkt uiteindelijk het bordje vrij nauwkeurig te kloppen. Behemoth draait met drie treinen en er wordt efficient gewerkt in het station.

De treinen van Behemoth zijn nogal afwijkend van de normale B&M treinen waar rijen van vier standaard is. Op iedere coach zitten twee mensen vooraan in het midden en achteraan aan de zijkanten. Daardoor zijn de treinen ook een stuk langer dan gewoonlijk wat weer voor een groot verschil in ritbeleving voor- en achterin de trein oplevert. We kiezen voor een plek zoveel mogelijk achterin en komen met z'n vieren in de laatste coach terecht. Behemoth is top. Wat een snelheid en wat een airtime. Zeker de moeite waard. Bij de uitgang kopen we de onride foto en dat is ook precies wat we krijgen: alleen een kale foto.

Canada's Wonderland is goed voorzien van thrillrides. In de hoek waar we ons bevinden staat onder andere Sledgehammer, een tamelijk aparte attractie met armen die ronddraaien en daarbij plots omhoog schieten en weer naar beneden. Het ziet er erg tof uit maar ook hier inmiddels een enorme rij.

Time Warp (#564) een een flying coaster van Zamperla en zoiets heb ik nog niet eerder gedaan. Bij deze achtbaan staat uiteraard ook een forse wachtrij maar het loopt redelijk vlot door. Het ontwerp van deze baan is geniaal, de lifthill alleen al is subliem in eenvoud. Het openen en sluiten van de treintjes wordt gedaan door stalen geleiders in het station waar wieltjes van de trein over glijden. De rit zelf is apart maar niet bijster comfortabel. Zeker in de inversies worden we flink heen en weer geslingerd. Leuk om eens gedaan te hebben maar 1 keer is wel weer even voldoende.

Voor de lunch is het even zoeken naar een niet al te overbevolkte gelegenheid maar die vinden we tenslotte tegenover Flight Deck. Hier serveren ze onder andere zelf samen te stellen salades, gegrilde kippetjes en de Behemoth burger. Deze oversized burger komt met een mand vol friet, een cola van anderhalve liter, een t-shirt en een enorme hamburger. Voldoende voer voor twee personen. Het t-shirt is niet om aan te zien.

Flight Deck is, zoals eigenlijk iedere SLC die we tegen zijn gekomen, erg populair en er staat dan ook een onmogelijke rij. Omdat ik nogal een liefhebber van hout ben leek mij Mighty Canadian Minebuster (#565) wel de moeite waard om voor te wachten. Ook deze wachtrij duurt zeker drie kwartier. De baan blijkt gelukkig niet ruw maar toch ook niet heel bijzonder. Het is inmiddels drie uur geweest, warm en we zijn het wachten een beetje zat. Bovendien moeten we nog een uur of zes rijden naar Montreal dus we houden het, na drie achtbanen gedaan te hebben, ook in Canada's Wonderland voor gezien.

Onderweg naar Montreal komen we op erg mooie rustige wegen en kunnen we lekker doorrijden. Uiteraard moet er ergens gegeten worden en we gaan op goed geluk van de weg af een willekeurig dorp in. Hier blijkt het vinden van een restaurantje nog best een uitdaging en uiteindelijk komen we weer bij een onogelijk tentje terecht. Jiggers Restaurant biedt Italiaanse en Candase specialiteiten. Volgens het bord tenminste maar volgens mij is mijn souvlaki geen van beide. Van binnen blijkt Jiggers meer een bar dan eettent en het is er behoorlijk luidruchtig. Maar ach, het eten is wel ok.

In Montreal komen we laat bij het hotel aan en duiken dan ook snel de mand in.


Jeuh, Canada's Wonderland.


Het is een tikkeltje druk voor de poort.


Behemoth is een goed bezochte achtbaan maar het loopt echt goed door.
Indrukwekkende lifthill en first drop.


Aparte treinen maar wel een positieve verandering.


Heel fraai uitziende attractie.


Ook in dit park een Backlot Stunt Coaster.


Time Warp is een flying coaster van Zamperla.


Gekooide rijders.


Geweldig systeem voor de lift.


Ook erg goed nagedacht over het mechanisme voor sluiten en openen van de treintjes.


Behemoth burger.


Flight Deck.
Voor het eerst dat ik een enterprise zie met dubbele bakjes.


Canadian Mine Buster viel dus een beetje tegen.


Maar hij ziet er wel tof uit.


Jiggers Bar ... errr Restaurant.
De pizza is in ieder geval prima.