Happy Valley Shenzhen

09/07/2008
Het wordt vanaag weer een drukke dag want er staan maar liefst drie parken op het programma. Het eerste park van vandaag is Happy Valley in Shenzhen, het tweede park van deze 'keten'. Er worden op dit moment nog twee andere Happy Valley parken opgezet en als die net zo fraai worden als de eerste twee dan is het zeker de moeite om nog eens naar dit land terug te keren.

Happy Valley Shenzhen lijkt echter totaal niet op het park in Beijing maar heeft meer weg van Port Aventura in Salou in Spanje. Een groot deel van het park heeft veel weg van een jungle wat nog eens door de temperatuur hier wordt versterkt want het is weer een hele warme dag hier in het zuiden van China. Gold Mine Town is weer een erg mooi opgezet dorp in wild west style.

We zijn voor openingstijd al bij het park en besluiten om als eerste helemaal door naar achteren te lopen waar de Mine Coaster (#620) achtbaan zich bevindt. Voor deze baan, die qua layout veel lijkt op die van het andere Happy Valley park, is een bergsetting opgetrokken die er vrij realistisch uitziet. De rit is lekker wild en met twee lifthills aardig lang. Een geslaagde baan dus.

Het is nog vrij rustig als we bij de tweede achtbaan aankomen. Snow Mountain Flying Dragon (#621) is een inverted Vekoma die weer veel lijkt op zowel Kumali (, Engeland) als de inverted van het andere Happy Valley park. Hoewel veel reisgenoten de baan te ruw vinden mag deze baan er wat mij betreft best zijn hoor. Het zijn in ieder geval weer eens wat andere elementen dan die van de standaard SLC (El Condor) zoals de allereerste zero-g roll van Vekoma.

Hierna maken we een omweg door een fraai stuk natuur rond een meertje in het park, langs de mooi uitgevoerde spillwater en topspin om uiteindelijk bij de spinning mouse en de drukte terecht te komen. Bij Wild Elfin (#622) staat namelijk een wachtrij van een uur en het is ondertussen flink heet geworden. Wie geen parasolletje bij zich heeft beschermt zich met een parkmap boven het hoofd tegen de brandende zon. De baan zelf is niet bijster spektaculair, al deze spinning mouse banen van Chinese komaf zijn in principe hetzelfde.

Vlak naast deze baan staat nog een kinderachtbaan met de welluidende naam Baby Coaster (#623). Het is een kloon van de Big Apple maar toch is de aanblik van deze baan voldoende voor een volwassen Chinees naast ons in de wachtrij om te doen besluiten om te keren.

Voor de lunch tref ik een klein stalletje waar ze heerlijk geroosterd varkensvlees verkopen. Er wordt een flinke portie noodles bij gedaan, een stronk paksoi en nog een ander soort groente. Een bord vol eten voor 2 euro 50. Wat eten en drinken betreft is dit een erg prettig land.

Happy Valley biedt naast de achtbanen nog een Disk-O (zoals vrijwel ieder park hier in China), een Frisbee, een Rapid River en een leuk uitgevoerde rustigere waterbaan.


Het tweede Happy Valley park van deze trip.
Bij binnenkomst ziet het er al meteen goed uit met deze wuivende palmbomen.


Het is nog erg rustig in Gold Mine Town.


Mine Coaster ligt in een berglandschap.
Vanaf de lifthill ziet de rest van de baan en omgeving er schitterend uit.


Verderop Snow Mountain Flying Dragon.


Eerste loop van deze best prettige baan.
Jungle thema. Zeker nu het hier nog zo stil is is dit erg indrukwekkend.


Topspin met aankleding.


Splash van de spillwater.


Allemaal in poncho!


Een van de karretjes van een bijzonder draaimolen in tornadostijl. Een ander bakje is een badkuip.
Wild Elfin is een inmiddels standaard Chinese versie van een spinning mouse.
Eigenlijk niet de moeite waard om hier een uur op te wachten.


Overzicht van de baan vanaf de berg.


Baby Coaster op het dak van een winkel.


Lief treintje.


Vrijwel ieder Chinees park bezit een Disk-O.


Vaart door de jungle.Honey Lake Entertainment City

09/07/2008
Vroeg in de middag gaan we op pad naar het volgende park: Honey Lake Amusement Park. Dit park blijkt op de nominatie te staan om afgebroken te worden. Er loopt zelfs al een snelweg dwars door het park heen waardoor een helft niet meer in gebruik is. De nog operationele helft heeft twee achtbanen waarvan er al jaren nog maar eentje werkt. Deze Double Loop Roller Coaster (#624) ziet er uit alsof er deze eeuw geen onderhoud meer aan geweest is maar de stoelen zijn zeer comfortabel. Het station is ook vrij uniek. Deze ziet eruit als een space shuttle. De rit is een heel stuk soepeler dan je zou verachten en het is onverwacht best een prima achtbaan!

Veel is hier verder niet te doen en na het maken van wat foto's van de niet meer werkende achtbaan op het meer gaan we alweer verder naar park nummer drie: Donghu.


Honey Lake heeft een eenvoudige ingang.


Looping Coaster.


Het Space Shuttle station. Let ook op de begroeiing van de cockpit.


Meer roest dan verf op deze baan.


De baan gaat door de loop voordat de helix wordt ingezet.


Onverwacht toch nog best een prettige baan.


Helaas staat de andere achtbaan van Honey Lake al jaren te verpieteren.

East Lake Park

09/07/2008
East Lake Park is weer een park in een park. Toegang tot het park inclusief het gedeelte met de attracties is gratis. Voor de ritjes moeten apart tickets worden gekocht.

De eerste achtbaan in East Lake is weer een Spinning Coaster (#625). Anders dan bij Wild Elfin eerder vandaag kunnen we hier direct instappen. De belangstelling voor deze achtbaan is minimaal. East Lake is meer een parkje voor kleine kinderen en daarvoor is deze baan misschien nog wat te intensief. Het spinnen valt ook bij deze versie nogal tegen.

Verderop is nog een eenvoudige elektrisch aangedreven baantje in ovaalvorm en een trein met drakenkop. Het is dan ook niet verbazend dat deze baan Golden Dragon Pulley (#626) wordt genoemd. Na Dragon hebben we het ook hier wel weer gezien en reizen we door naar Hong Kong.

Hoewel Hong Kong formeel bij China hoort is dit toch een autonome staat (voor Hong Kong is ook geen visum benodigd en voor China wel) en dat betekent dus dat we met alle bagage lopend door de douane moeten. Dit gaat gelukkig allemaal redelijk vlot en met wat stempels erbij in het paspoort komen we een uurtje later aan in het Disney Hollywood Hotel in Hong Kong.


East Lake Park heeft niet echt een ingang maar dit staat op het plein voor het park.


En weer een spinning mouse coaster.
Dragon is een powered coaster.