Family Park

08/06/2011
Het begint al flink te schemeren als we bij het Family Park aankomen. Meteen bij binnenkomst van Medulin blijkt al dat we het meest toeristische gedeelte van Kroatië hebben gevonden. Overal lopen badgasten rond en er wordt op de parkeerplaats druk Duits en Nederlands gesproken. Zelfs de borden langs de weg zijn hier in het Duits.

Het parkje zelf stelt niet zoveel voor. Er staan wat kleinere attracties voor kinderen zoals de botsbootjes en verder een reuzenrad, een soort snelle versie van een paratrooper en natuurlijk Family Worm (#715), het enige achtbaantje wat het land rijk is: een big apple. Family Park is alleen 's avonds van 7 tot 12 uur geopend en dus is alles fraai verlicht. Er is een rijke verzameling restaurants en een straatje met allerhande kraampjes bij. Na wat te hebben rondgekeken kopen we bij de centrale kassa muntjes voor de achtbaan en maken een ritje. Omdat we ons zorgen maken over de terugreis gaan we al vroeg weer terug richting Matulji. De terugweg gaat vrijwel helemaal over de snelweg en verloopt dan ook zonder verdere problemen.

Eenmaal terug bij het hotel, tegen 11 uur 's avonds, is er nog aardig wat volk bij het restaurant en vragen we voorzichtig of we nog een soepje kunnen bestellen. Dat kan. Sterker nog, we mogen nog gewoon plaatsnemen en van de kaart bestellen wat we maar willen. Er wordt erg goed voor de gasten gezorgd hier, zeker een dikke aanrader dit hotel. Om de auto maandag ter reparatie aan te kunnen bieden moeten we minimaal één extra overnachting regelen maar helaas zit ons hotel alweer volgeboekt. Omdat verplaatsen binnen Istrië ons niet echt aanstaat besluiten we dus maar om morgen door te zetten naar Verona, waar we drie dagen de tijd hebben om de auto te laten fixen.


Het reuzenrad van Family Park in Medulin.


Overzichtsplaatje.


De Big Apple achtbaan. Merk onbekend.


Ten opzichte van foto's die ik eerder had gezien is ie wel opgeknapt. De appel is hersteld en de trein zelf is verlicht.