Movieland Park

08/09/2011
Vanwege de onverwachte afloop van gisteren wordt het vandaag een intensief pretparkdagje. Ik wilde Moveland Studios nog laten schieten en alleen Gardaland later op de dag bezoeken maar dat vond Hellen toch wel zonde. Het zou vandaag wat minder warm worden dan gisteren en Hellen voelt zich weer prima dus bedenken we om zo vroeg mogelijk, als het nog rustig is, naar Movieland te gaan en in de avond Gardaland te bezoeken.

Zo gezegd staan we net na 10 uur op de parkeerplaats van Movieland. Hellen overlegd het artsenrapport van gisteren en mag gratis opnieuw naar binnen. Ik moet wel weer 24 euro betalen om binnen te komen. We klagen niet want het was niet door iets waar het park iets aan kon doen waardoor we gisteren niets hebben kunnen doen.

De openingsshow is nog bezig maar we lopen direct door naar Magma, voordat daar weer een uur wachttijd ontstaat. We worden bij de attractie direct herkend door operator Alex en hij vraagt hoe het nu gaat. Netjes hoor. Deze keer kunnen we direct instappen, voorin nog wel, en de wagen rijdt onmiddelijk weg. Het verhaal achter de attractie ontgaat ons grotendeels want het is volledig in het Italiaans. Toch is de rit met vele water, vuur, rook en beweegeffecten meer dan de moeite waard. Er zit geen dood moment in. Erg indrukwekkend gemaakt.

Het plan was om hierna direct naar de achterkant van het park te lopen om daar de twee achtbanen te gaan doen maar de achterste helft van Movieland blijkt tot 11 uur nog te zijn gesloten. Daarom lopen we eerst maar Terminator 2 binnen, een interactieve schietattractie. Terminator 2 is ook weer erg fraai gedaan met live acteurs, vuureffecten en bewegende robots. Daarnaast speelt een groot deel van het verhaal zich af op een 3D filmscherm. Uiteraard is het de bedoeling om met z'n allen zoveell mogelijk robots af te knallen. Samen weten we gelukkig Sarah te redden. Denk ik.

Omdat het nog altijd geen 11 uur is pakken we de Hollywood Tower ook nog even mee. Hier staat ook nog geen echte wachtrij. Deze toren is een zogenaamde Freefall ride, een voorloper van de meer bekende Freefall tower. Na een stukje vrije val rolt de kooi achterover en liggen de inzittenden dus op de rug. Dan remt de wagen snel af en wordt weer naar het in- en uitstap platform getransporteerd. Dat laatste stuk is wat oncomfortabel maar de rit op zich is best leuk.

Dan is de rest van Movieland Studios ook open en steken we door naar Brontojet (#716), de vorig jaar uit Engeland overgekomen Schwarzkopf achtbaan met spiraallift. Deze baan, met bobslee style treinen, is in Flintstones thematisatie aangepast zodat het goed past in dit deel van het park waar het dinosaurus thema overal is doorgevoerd. Tot aan de melige muziekjes toe. Brontojet zelf is niet extreem spannend maar wel een prettig baantje.

De enige andere achtbaan hier is de elektrisch aangedreven kinderbaan Bront'O'Ring (#717). Uiteraard ook in Flintstones thema. Een ronddraaiende Pebbles houdt met een hengel een stuk vlees voor aan Dino. Er is nog geen beweging in het baantje maar op de vraag of we een rondje mogen maken is het antwoord een heel vriendelijk 'of course' en kunnen we instappen.

Na koffie en een donut lopen we op het gemak de rest van het park rond. Bij de Troncosaurus boomstammenrit is het nog altijd zodanig rustig dat we ook daar direct kunnen instappen. De baan is vrij nat maar in de italiaanse zon zijn we in no-time weer opgedroogd.

Dat 'nat' een relatief begrip is ontdekken we in de duikbootsimulator U571. Nadat we worden beschoten vluchten we met z'n allen de duiboot in. Het luik gaat dicht en dan dalen we de diepte van de zee in. De boot rolt wat heen en weer terwijl we buiten de explosies van de dieptebommen kunnen horen. Dan raken we lek en spuit het water werkelijk in volle hevigheid naar binnen. Hellen en ik zitten gelukkig nog relatief goed maar drie meter verder is een man gaan staan, zich met één hand vasthoudend aan een railing terwijl het water zijn ene mouw binnenstroomt en de andere mouw weer uitgiet. Het is een erg komisch gezicht. Aan het einde van de rit is iedereen toch behoorlijk doorweekt. Deze keer duurt het wat langer om weer helemaal op te drogen.

Back to the Backstage is een monorail die inderdaad backstage langs een aantal shows en attracties voert. Op verschillende plaatsen stopt het treintje en wordt er uitleg gegeven. Vooral bij Magma treft het dat er juist twee wagens langskomen zodat het goed foto's maken is.

We lopen het park verder rond en doen onderweg nog een ritje op de Route 66. Deze Cadillacs zijn voorzien van een heus benzinemotortje. Voor de lunch gaan we weer terug naar Bedrock voor een kalkoenpoot en tonijnsalade. Het eten is in dit park prima en er is gelukkig meer dan alleen friet en hamburgers.

Om 3 uur begint de Rambo Stunt Show. Rambo rekent af met een niet misselijk aantal bad guys en schuwt daarbij geen enkele vorm van geweld. De achtervolgingingen per motor, rubberboot en jetski, schietpartijen en ontploffingen zijn niet van de lucht. Het, waarschijnlijk toch al flinterdunne, verhaal is in het Italiaan natuurlijk niet te volgen maar dat mag de pret niet drukken. Duidelijk is dat de vier gegijzelde toeschouwers moeten worden bevrijd en dat daarbij slachtoffers vallen. Continu actie waarbij zelfs de decoratie aan de achterkant van het decor onbedoeld vlam vat. Men probeert het vuurtje eerst nog zo onopvallend mogelijk op de achtergrond te doven maar als de helft van de camouflagenetten al in vlammen is opgegaan wordt er druk met emmers water gesmeten en met brandblussers gespoten. Tot groot vermaak van het publiek uiteraard. De show eindigt, zoals dat hoort, met een grote BOEM waarbij de hoofdschurk al brandende het water in duikt.

Als we alles zo'n beetje wel gezien hebben besluiten we te proberen om aan de waterrand van Lago di Garda te komen. Dat lukt vrij gemakkelijk en we zitten een uurtje of wat in het zonnetje terwijl Hellen zich nog aan een duik in het frisse meer waagt.


De ingang van Movieland Studios ziet er al meteen spetterend uit.


Deze keer wel gelukt om in Magma te geraken. Direct instappen en gaan.


Het door Diana en Roger gesloopte Route 66 wagentje is nog altijd niet hersteld :)


Vlak voor de truck van Magma wordt een vrachtwagen vol water leeggestort.


Voorzichtig wordt de brug opgereden die even later naar beneden valt.


Terminator 2 is een erg goed uitgevoerde shoorter.


Hollywood Tower.


Prima aanwinst voor dit park, deze uit Engeland overgenomen Brontojet.


Gardameer op de achtergrond.


In stijl: Bront'O'Ring.


Hoe Homer Simpson hier precies in het plaatje past begrijp ik niet. Dat dit Homer's favoriete donuts zijn snap ik dan weer wel.


De boomstammetjes.
U-571 is niet een beetje nat.
Tombraider attractie met water en vuureffecten.


Eens kijken of wij de boel wel heel kunnen houden.


Daar komt Rambo aangescheurd in z'n rubberboot.


De finale BOEM.


Mooi plekje gevonden aan het meer.


Hellen waagt zich in het water.

Gardaland

08/09/2011
Voor Gardaland geldt een apart tarief van 'slechts' 15 euro voor de avondopening vanaf 6 uur. Daar zijn meer bezoekers van op de hoogte en het is dan ook behoorlijk dringen voor de ingang tegen die tijd. Gardaland doet niet flauw en opent een kwartier voor tijd al de poorten voor de avondbezoekers. Het is nog altijd flink warm, het lijkt zelfs wel warmer dan gedurende de dag in Movieland Studios.

Eén van de redenen om dit park nogmaals te bezoeken (de eerste keer was in 2004) is de hagelnieuwe B&M achtbaan Raptor (#718). Deze achtbaan is de eerste van zijn soort, de zogenaamde Wing Coaster, waarbij men niet in de trein óp de rails zit maar aan de buitenkanten náást de rails hangt. Dit concept voegt wel iets aan de ritbeleving toe. Raptor is zelfs een erg fijne soepele achtbaan met flinke snelheid en prettige inversies. Het was het uurtje wachten in de wachtrij wel waard maar om voor een tweede ritje nog een uur aan te schuiven zien we toch niet zitten.

In plaats daarvan gaan we op zoek naar de ingang van Mammut (#719), de Mine Train coaster met drie lifthills van 2008. Deze baan ziet er ook best indrukwekkend uit maar helaas staat ook hier ruim een uur aan wachtenden om een rit te mogen maken. Mammut is vlot en wild zoals een Mine Train moet zijn en nergens ruw of vervelend. Met de rustmomenten op iedere lifthill is het ook best een lange rit. Een geslaagde achtbaan dus.

Na wat te hebben gegeten en gedronken is de laatste 'nieuwe' achtbaan sinds ons vorige bezoek de Sequoia Adventure (#720). Het is al te donker voor foto's als we hier aankomen maar dit type achtbaan is wereldwijd vrij uniek doordat de helft van het parcours rechtop wordt afgelegd en de andere helft ondersteboven weer terug. Het vierpersoons treintje duikt aan het einde van het rechte stuk voorover om daarna hangend aan de onderkant van de track in tegengestelde richting te rijden. Het ziet er van buiten af nogal oncomfortabel uit en dat is het ook. Hellen past en ik ga dus alleen de wachtrij in. Hoewel de rij niet erg lang is weet ik al dat de capaciteit van deze baan erg slecht is en dus sta ik ook hier ruim een uur. Toch heeft zo'n Screaming Squirrel, zoals dit type wordt genoemd, wel iets. Al was het alleen maar omdat ze zo zeldzaam zijn. Er bestaan op dit moment slechts 3 van deze achtbanen.

Daarna verlaten we het park. Morgen moeten we vroeg op om zo snel mogelijk bij de garage te zijn.Wachten voor de avondopening.


Raptor is erg tof. Voor herhaling vatbaar als het minder druk zou zijn.
Ook Mammut mag er zijn.