Luna Park Prague

08/10/2012
Het Lunapark van Praag ligt midden in de stad en vlak achter het Expo Hotel waar we verblijven. We doen deze ochtend dus rustig aan, genieten van het ontbijt en wandelen rustig in 5 minuten naar het parkje waar we om een uur of 11 binnen lopen. Dat blijkt dan toch nog rijkelijk te vroeg want er is nog geen enkele activiteit te bespeuren.

We besluiten om dan maar door te lopen naar de dierentuin, een wandeling van 3 kilometer waarbij we de Vltava rivier oversteken. De dierentuin ligt tegen de helling van een flinke heuvel aan de oever van de rivier en is nog vrij groot. Er is een stoeltjeslift om van beneden naar boven te gaan of andersom.

Bijzonder in dit park is de grote verzameling Przewalski paarden. Na de tweede wereldoorlog waren er wereldwijd nog maar twee kuddes over waarmee gefokt kon worden, één in München en één hier in Praag.

Verder natuurlijk de gebruikelijke dieren die je verwacht aan te treffen. Het is hier trouwens goed lunchen. In de uiterste hoek vanaf de ingang zijn verschillende kraampjes waar prima voer te krijgen is en met een citroenbiertje erbij en het doorbrekende zonnetje wordt het echt lekker.

Na een paar uurtjes lopen we weer rustig terug naar het Lunapark. Hoewel het nog steeds niet bruist van de vele bezoekers zijn er in ieder geval enkele attracties in werking.

We beginnen met een rondje op de Horská Dráha (#765), de enige echte achtbaan in het parkje in de vorm van een model Galaxi. Deze baan is al sinds 1973 in gebruik en hoewel het er inderdaad allemaal erg oud uitziet geeft Horská nog steeds een prima rit weg.

Even verderop vinden we Jurassic Park (#766) en deze attractie maakt de definitie van een achtbaan wel erg rekbaar. Volgens rcdb valt deze er nog net binnen. Het is niet meer dan een forse ring met daarop een lange trein die door een reeks rubberbanden naar boven wordt gedreven en daarna aan de andere kant weer naar beneden rolt. Voor de zekerheid wagen we een rondje, dat wil zeggen, we worden meteen op zo'n 6 a 7 rondgangen getrakteerd.

Ook in dit Lunapark treffen we een Paratrooper en die kan ik niet laten liggen. Ook hier gaat de operator ondertussen iets voor zichzelf doen en laat mij zelf aangeven wanneer ik er genoeg van heb. Tenslotte pakken we het reuzenrad nog even mee voor wat foto's met uitzicht.

's Avonds nemen we de metro naar het centrum van Praag en gaan we op zoek naar het Hard Rock Cafe. Het is intussen behoorlijk laat geworden. Het eten is weer prima in dit sfeervolle restaurant.


Nog erg weing activiteit zo voor het middaguur.


Ook de botsauto's staan nog stil.


Horská Dráha.


Jurassic Park met een waanzinnig lange trein. Ik zie er niet echt een achtbaan in.


Aparte dieren met een enorm hoofd deze przewalski paarden.


Uitzicht over Praag vanaf de dierentuin.
Enorme dieren deze beverratten.


Terug in het Lunapark is er beweging gekomen in de achtbaan.


Niet dat het nou meteen razend druk is. Misschien begint het 's avonds pas op te leven.
In de Paratrooper.


Rondje 5 in Jurassic Park.
Mooi rad, we kregen alle tijd om foto's te maken.
Ingang van het expositie terrein.


...


Centrum van Praag.


HRC.