Dennlys Parc

09/16/2012
Onderweg voor een weekendje Parijs maken we een tussenstop bij voor ons een nieuw parkje: Dennlys Parc ligt in het landelijke Dennebroucq in het noorden van Frankrijk.

Dennlys is een middelgroot familiepark met een 20-tal attracties, zonder echte uitschieters. Het is vrij rustig in het park als we om een uur of twee binnenkomen.

De eerste attractie waar we tegenaan lopen is Nitro (#767), een dubbelle achtbaan uit 2010 van de vrij onbekende italiaanse bouwer Preston & Barbieri. Nitro is een möbius loop, dat wil zeggen dat de wagentjes die links uit het station vertrekken aan de rechterkant weer aankomen en andersom. De rijders krijgen meteen bij binnenkomst een tweede rit om de andere helft van de baan te voltooien. De kleine treintjes van 4 personen racen tegen elkaar. Het is een prima soepel baantje en de grootste attractie van het park.

De andere achtbaan staat er al wat jaartjes langer. Furio (#768) is een redelijk lange baan van Soquet uit 2003. Soquet heeft de naam niet al te subtiele achtbanen af te leveren maar Furio is wat dat betreft een positieve uitzondering. Helemaal geen verkeerde rit.

Verder treffen we een aantal vrolijk gekleurde draaimolens maar niets wat ons nog bijzonder aantrekt. Alleen het reuzenrad nodigt uit om wat overzichtsfoto's te maken. Minder dan twee uur later vervolgen we onze weg naar Parijs.


De ingang ziet er alvast uitnodigend uit.


De treintjes van Nitro verlaten het station.
Niet de hele weg loopt de track parallel, er zit een wisseling in om de tracks op elkaar aan te laten sluiten.


Het station van Furio.
Best een lang stuk baan.


Deze atrractie komt bekend voor van de Plopsaland parken.


Geen enorm reuzenrad maar het volstaat.
Er bevindt zich ook een Disco onder de attracties.