Le Fleury

08/04/2016
Na een succesvolle 2 daags tripje in Duitsland met Jasper in mei, was nu Frankrijk aan de beurt. Hoofddoel was Parc Asterix maar net als de vorige keer besloten we een dag van tevoren te gaan rijden en dan onderweg nog wat kleinere parkjes te bezoeken.

Na enige vertragingen onderweg (paspoort vergeten dus omkeren voorbij Huizen, files bij Antwerpen en Brussel) komen we tussen Valenciennes en Cambrai langs Le Fleury, een klein attractieparkje waar tot een maand geleden alleen een Enterprise en een soort Bungyjump de enige 2 grote attracties waren.

Op 10 juli is hier echter Imoogi geopend en, anders dan de meeste parken van deze omvang, gaat het dan eens niet om een Wacky Worm of een Butterfly maar staat hier een echte behoorlijke achtbaan. Het is een baan van het Galaxy type, vermoedelijk van Pinfari.

We draaien de snelweg af en na een klein stukje landelijke weg komen we tegen half 12 op de gratis parkeerplaats van Le Fleury. Vlak voor de parking zien we al de groene track van de achtbaan tussen de bomen. We zien echter ook een ladder tegen de baan staan. Dat belooft niet veel goeds. Bij de kassa eerst maar even gevraagd of de achtbaan wel open is en gelukkig is dat het geval.

Ondanks dat het een klein park is lopen we eerst twee keer verkeerd voordat we het pad naar Imoogi hebben gevonden. Er staat een groot gesloten hek in de weg waar juist twee medewerkers van het park naar buiten komen. Elektrische storing ... maar de monteur is gebeld en is onderweg. De verwachting is dat de baan in de middag wel weer zal gaan draaien. Als we ondertussen de rest van het park verkennen dan vinden ze ons later wel.

Nu is er in Le Fleury voor ons niet veel meer te doen dan de Enterprise en we willen vandaag nog een stuk verder. Jasper kiest er snel voor om terug naar de kassa te gaan en weer door te rijden en dat blijkt inderdaad een goede beslissing.

Er wordt een medewerker die Engels spreekt opgetrommeld om uit te kunnen leggen dat we geen tijd hebben om hier te wachten op de reparatie en het entreegeld terug willen. Of we ook een blog hebben vraagt ze en vervolgens moeten naam, website en emailadres achter worden gelaten. Ze vindt het erg jammer dat we onverrichterzake weer vertrekken en we moeten zeker een andere keer nog eens terugkomen. Dat zullen we dan maar doen!


De ingang van Le Fleury ziet er uitnodigend uit.


Vol goede moed naar de kassa.


Plattegrond van het park.


Le Fleury is een groen park met genoeg gelegenheid om te relaxen.


Van de schrik niet eens een foto van Imoogi gemaakt. Deze is van Martin Valt geleend.

Parc du Bocasse

08/04/2016


Parc Saint Paul

08/04/2016