Luna Park

01/19/2023
Het uitchecken valt zwaar vandaag want dit hotel is echt geweldig. Er bleken zelfs magnums in de vriezer te liggen. Alleen jammer dat het ontbijt een pakketje op de kamer is en dat is niet veel bijzonders. Maar qua kamer kon het niet beter.

Het is nog ruim 2 en half uur rijden naar Sydney. Omdat dit de thuisbasis is van de twee bussen worden we eerst afgezet bij het hotel, waar we de koffers kunnen droppen en dan gaan we door naar Luna Park Sydney.

Het slechte nieuws is dat de houten muisachtbaan al sinds juni van dit jaar is gesloten. Van dit soort achtbanen zijn er nog minder dan een handvol over in de wereld dus deze hadden we toch wel graag willen doen. Ook de Vekoma Junior Boomerang (#1339) is in storing volgens de website en van de kinderachtbaan vraag ik me af of we daar wel in mogen.

Blijft dus voorlopig alleen de Big Dipper (#1337) over. Op deze plek hebben in de loop der tijd verschillende achtbanen gestaan, allemaal met dezelfde naam. De vorige Big Dipper is verhuisd naar een park dat we later op deze trip nog gaan bezoeken. De huidige versie is een Intamin Single Rail Coaster, uniek in de wereld. Er is geen lange wachtrij gelukkig want er wordt met 1 trein gereden en daar passen maar 7 mensen in een rijtje in.

Al vlot kunnen we instappen. Ik ben met Stefan uit Zweden, Bart uit Nederland en Scott uit New York op pad en we zorgen ervoor dat we met z\'n vieren tegelijk kunnen. De rit is superleuk maar wel wat kort. Na een bocht het station uit volgt een kleine lancering en even verderop een wat grotere. Dan gaan we een paar heerlijke inversies in, een stukje bochtenwerk en dan nog een barrel roll. Topbaan en tot nu toe de beste van de trip.

Little Nipper (#1338), de kiddie coaster is wel toegankelijk voor volwassen dus die pakken we ook nog even mee. Sledgehammer is een gyro swing die helemaal 360 graden doordraait terwijl de schijf draait. Normaal niet mijn soort attractie maar vooruit. Bart vindt het helemaal geweldig.

Tijd voor lunch en daarvoor hebben we van het park vouchers gekregen. Dat is wel erg fijn. We kunnen uitzoeken wat we willen. Een pizza gaat er wel in.

Luna Park heeft ook een funhouse. Deze zit wat anders in elkaar dan we gewend zijn. Binnen zijn er verschillende glijbanen, een draaiende tunnel, een spiegeldoolhof maar ook een paar oude flipperkasten en nog meer vermaak. Leuk dat ze deze oude attracties bewaard hebben.

De Boomerang achtbaan zal toch open gaan vanaf 4 uur horen we. We blijven een beetje in de buurt door nog 2 rondjes op Big Dipper te doen en dan blijkt Boomerang inderdaad te draaien. Er staat meteen een aardige rij natuurlijk. De rit is wel ok, niet spectaculair.

Er zijn nog een paar attracties die we niet gedaan hebben en dus gaan de naar Volare de zweefmolen, het reuzenrad en de valtoren. Die laatste is nog best pittig. Meestal is er wel een moment dat de gondel stilhangt bovenin maar dat is hier niet het geval. Goed voor het schrikeffect.

Dan is we ook nog een rotor, weer een nostalgische attractie. In een soort kleine trommel moeten we tegen de wand gaan staan en dan begint deze rond te draaien. De g-krachten lopen flink op en dat is goed te voelen, vooral in het gezicht. Dan valt de vloer weg en blijven we tegen de muur plakken en draaien zo nog een tijdje rond. Anders dan bij een gravitron komt hier de vloer niet meer terug. Na een tijdje gaat de cilinder minder hard draaien en zakken we langs de muur weer naar beneden. Een simpel soort attractie maar behoorlijk intens.

Om af te sluiten gaan we nog eens terug naar Big Dipper waar inmiddels helemaal geen wachtrij is. We maken dan ook nog eens 6 ritten achter elkaar, op alle plaatsen in het treintje. Geweldig leuke achtbaan is dit, enorm genoten.

We lopen terug over de Sydney Bridge naar het hotel, een flinke wandeling maar leuk voor wat sightseeing. In ieder geval een goed uitzicht op het Opera House.

Morgen vliegen we door naar Gold Coast.