Dreamworld

01/21/2023
Het hotel in Surfers Paradise is redelijk al zijn er wel wat dingen op aan te merken. Zo zijn de kamers aan de voorkant van het hotel erg gehorig vanwege de drukke weg en het glas is niet bepaald geluidsdicht. Tegen 12 uur wordt het gelukkig wel rustiger. Verder is alles een beetje gedateerd, zijn er maar twee liften voor 22 verdiepingen en is er geen trap naar boven.

Rondom Surfers Paradise zijn er verschillende attractieparken die we allemaal zullen bezoeken. Vandaag is DreamWorld aan de beurt, waar we een ERS hebben op de nieuwste aanwinst Steel Taipan (#1340). De achterste rij stoelen van de trein kan draaien en dat spreekt de meeste Coaster enthousiasts wel aan. Er is een aparte wachtrij voor deze twee stoelen, waar normaal 25 dollar per rit voor betaald moet worden. De wachtrij staat dan ook vrij snel vol en het zou oplopen tot een uur wachten. Dat lijkt me zonde van de tijd en het draaien voegt ook niet heel veel toe.

En dus doe ik 6 normale ritten op Steel Taipan, een achtbaan die sterk op Bluefire lijkt van Europapark. De lancering vindt alleen in drie delen plaats: vooruit, achteruit en dan weer vooruit. Het is een behoorlijk pittige baan met een agressieve barrel roll aan het einde. Ik begrijp wel dat ze hier trots zijn op hun aanwinst.

De Motocoaster (#1341) is van Intamin en heeft een andere lay-out dan gebruikelijk. De rails is eigenlijk zo goed als vlak met een aantal bochten. De motoren als treinen zijn ook behoorlijk anders dan de Vekoma versies en zien er indrukwekkend uit. De achterste twee rijen hebben een zijspan, voor kinderen die niet zo makkelijk op de motoren plaats kunnen nemen.

Escape from Madagascar (#1342) is een Vekoma Junior Inverted Coaster in een mooi gethematiseerde omgeving. Deze achtbaan is ruim 20 jaar oud en dat begint voelbaar te worden. Achterin rammelt het behoorlijk maar gelukkig zijn de schouderbeugels redelijk meewerkend.

Nog iets ouder is de Gold Coaster (#1343). Deze Arrow Dynamics achtbaan heeft een vrij unieke lay-out waarbij er op hoge snelheid een aantal bochten wordt genomen en pas tegen het einde een looping en een kurkentrekker wordt doorlopen. Dit zijn ook meteen de soepelste elementen want rest van deze achtbaan is onprettig ruw.

De lunch is door het park geregeld direct naast de Gold Coaster en ze hebben goed hun best gedaan. Er zijn o.a. hamburgers met alle denkbare ingredienten, hotdogs, kopstukken en gekruide aardappelschijfjes. Erg lekker allemaal.

Dan zijn er nog een hoop andere attracties die de moeite waard zijn, zoals Tailspin, de bestuurbare vliegtuigen, en Pandemonium met ronddraaiende koetsen die over de kop gaan. Ik heb meerdere verschillende attracties van dit type gedaan maar dit is wel het snelst draaiende exemplaar ooit. De g-krachten zijn dan ook behoorlijk.

Er is ook een attractie met bewegende gondels voor een groot koepelvormig scherm, waarop filmbeelden van verschillende plekken in Astralie worden getoond. Het is vergelijkbaar met de Disney Soarin\' rides. Prima uitgevoerde attractie wat mij betreft.

The Claw is een gyro swing. Lang niet zo hoog als Goliath van Adventure Land een week eerder, maar toch een prima rit.

Zoals veel parken in dit land heeft DreamWorld ook een dierentuin gedeelte met emu\'s, kangoeroes, koalas en in dit geval ook krokodillen en tijgers. Ik blijf vinden dat de dieren niet opgesloten in een attractiepark horen te leven. De tijgers zien er wel goed gezond uit en zijn behoorlijk actief. Het blijven machtige dieren.

In de avond gaan we terug in Surfers Paradise naar The house of brews voor een uitstekende maaltijd.